• Fogtól állkapocsgyulladás lehetséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr/doktornő

        Az lenne a problémám hogy arcom pár napja nagyon felvan dagadva, állkapcsomnál ahol a fájdalom van és az arc feldagadása, gócokat érzek, és nyomásra fájdalmas.

        Sajnos továbbá nyakamnál is csomókat érzek amik nyomásra érzékenyek nyilaló fájdalmat érzek külső nyomásra már újjamtól is,  szintén az álkapcsomtól nem messze, nyeléskor fájdalmat és gombóc szerű érzést érzek belülről.

        Sajnos rosszak a fogaim, lehet begyulladt így az álkapcsom és tovább terjedt a torkomra is?

        Még várok pár napot hátha magától elmúlik, de ha mégsem kénytelen leszek keresni valami segítséget.

        Ön mit javasol fogorvost keresek fel háziorvost vagy szájsebészetet?

        Főleg a torkomnál lévő gócoktól aggódok, de az arcomnál is rendkívül fájdalmas a duzzanat.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászati panasz témában

        Kedves Kérdező!
        A rossz, kezeletlen fogak azáltal okoznak állkapocs alatti duzzanatokat, mert ezen a területen nagyon sok nyirokcsomó található, amik arra utalnak, hogy valamilyen gyulladás zajlik ezen a területen és a szervezete ez ellen próbál védekezni. Az e gyulladás valószínűleg a fogáról ered, erre utal az arc dagadása. Célszerű lenne fogorvoshoz fordulni,aki  hamar ki deríti ,hogy melyik fog okozza a problémát és megkezdi a kezelést, ami vagy gyökérkezelésből, vagy foghúzásból fog állni.
        Hiába vár arra, hogy majd elmúlik, hiszen ez lehet, hogy így is lesz még most, de ez egy góc a szervezetében, ami nem múlik el,és később akár sokkal komolyabb problémákat okozhat. Pl.: hajhullás, izom fájdalom,egyéb gyulladások stb.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-09 09:44:01; Megválaszolva: 2010. június 09., 09:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés