• foggyulladás??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. 3-4 hete enyhe fájás kezdődött az egyik hátsó fogam alatt, amit inkákk csak nyomásra éreztem. Egyre fokozódott a fájás, ezért 1 hét múlva elmentem fogászatra. Az orvos azt mondta kívűlről semmi nem látszik, ezért csinált egy röntgent. Sajnos a röntgenről is azt nyilatkozta, hogy semmi nem látszik, ezért nem csinál semmit a fogammal. Gondoltam akkor elmúlik, de sajnos a fájdalom egyre fokozódik, és alig tudok rágni ezen a részen. Önök szerint mi lehet ez, és akkor hová forduljak?? Tisztelettel: H. Imre

        WEBBeteg szakértő válasza a fogfájás témában

        Kedves Kérdező!
        Nagy valószínűséggel elhalt a foga a tömés alatt. Azért érezte nyomásra a fájdalmat, mert a fogában az elhalt szövetek és a baktériumok által képződött gázok, ill. a gyulladás feszítik a fogat. Sok esetben amikor ez csak kezdeti állapotban van nincs egyértelmű röntgen elváltozás a fogon. Azt tudnám tanácsolni, hogy vissza kellene menni a fogorvosához és gyökérkezeltetni kellene ezt a fogát.A gyökérkezeléstől nem kell félni. Ezt a beavatkozást is érzéstelenítés mellett végzik, majd  kitisztítják a fog idegcsatornáját és gyógyszeres lezárást kap a fog ideiglenes töméssel. Következő alkalommal - mert ez egy több alkalmas kezelés-, kiszedik az előzőleg betett gyógyszert , újra tisztítják a fog idegcsatornáját , de már érzéstelenítés nélkül, hiszen már nincs benne ideg, nem fáj. Ekkor az orvos belátása szerint vagy véglegesíti a gyökérben a tömést, úgynevezett gyökértömést végez, vagy megismétli a gyógyszeres lezárást. A gyökértömést követően  akár már a következő napon is a fog koronai részét is helyre lehet állítani töméssel, vagy ha szükséges koronával.


        Dr. Mészáros Lajos
        urológus

        Dr. Mészáros Lajos
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-01 20:14:31; Megválaszolva: 2010. május 01., 20:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés