• rossz szag és fehér nyálkás lepedék frissen feltett koronák után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

        Ezelőtt 6 hónappal a felső nyolc fogamra cirkónium koronákat raktak fel. A koronákat azért csinálták mert hézagok voltak a fogaim között, ami esztétikailag nagyon zavart. A foghéjat és a fogszabályozást nem javasolták, mert ezek a fogak erősen tömve voltak. Egyébként semmi bajuk nem volt. A koronák felrakása után azonban rossz szag érződött a koronák és az ínyem között, és fehér nyálkás, hártyaszerű lepedék jelent meg végig az ínyemen. A fogorvos szerint ez nem a koronáktól van, pedig rögtön utána keletkezett és előtte sosem volt semmilyen panaszom. Használok fogselymet, LACALUT és BIOTENE szájvizet is, azonban a panaszom nem múlik. Időközben terhes lettem. Lehetséges, hogy a terhesség miatt nem múlik a panasz? és a terhesség után ismét helyreáll az ínyem.

        Mit tehetnék a rossz szag és a fehér hártya ellen?

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászati probléma témában

        Kedves Kérdező!
        A kellemetlen szag valószínűleg a fogközökből ered. A fogközökbe a fogkefe sajnos nem jut be, de a baktériumok ott is megtalálhatóak. Eddig ez nem volt probléma mert a nagy fog közökből a nyál tisztító hatása miatt kevésbé tudtak megtelepedni a baktériumok, ill. fogkefével is alaposabban tudta tisztítani ezt a területet. Ezeket a helyeket fogselyemmel vagy szájzuhannyal lehet tisztán tartani. Én leginkább a kettő együttes használatát ajánlanám, de ha nem tudja, vagy nincs türelme a fogselyemhez a szájzuhany nagy segítséget nyújthat és a használata is egyszerű. A tartályába lehet egy kis kupak szájöblítőt is tenni, amivel még hatékonyabbá lehet tenni a szájápolást. Ezt fogmosás után kell használni és arra való, hogy a fogközöket ill. azokat a helyeket is kitisztítja a vízsugár segítségével, ahová a fogkefe nem jut el. 
        A terhességnek nem hiszem hogy köze lenne a problémájához.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-03-17 20:52:23; Megválaszolva: 2010. március 17., 20:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: