Fogorvosi ragasztóanyag

Tisztelt Doktornő! A múlt év folyamán egy híd került a számba(ideiglenes ragasztóval, a ragasztást augusztus óta többször ismételték), a ragasztások után kb. 3-4 nap múlva jelentős vérnyomás emelkedésem van, ami kb. 1 hét alatt rendeződik.Szeretném megtudni, hogy a ragasztóanyag okozhat-e ilyen problémát. Köszönettel: Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a fogászat témában

Kedves Zsuzsa!
Nincs tudomásom arról, hogy az ideiglenes ragasztónak ilyen típusú mellékhatása lenne.  A hidakat ideiglenes ragasztóval 1-2 hétig, max. 1 hónapig szoktuk rögzíteni, ha bármi probléma van  ezalatt az idő alatt ki szokott derülni. Ez a típusú ragasztó a nyál hatására viszont kioldódik, ezért azt gondolom, ha ismét elengedne az ideiglenes ragasztó érdemes lenne véglegesen rögzíteni ezt a hidat.
 

Dr. Galgóczi Natália, fogorvos
Kérdés: 2010. március 02., 10:50; Megválaszolva: 2010. március 02., 10:50
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt
Fül előtti kis csomó
Jó napot Doktor Úr, Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb aprilis végén véletlenszerűen észrevettem a jobb fülem előtt a fülcimpám...
Fém allergia?
Kedves DoktorNő!Több éve fennálló,panaszomra keresem a megoldást...Újj fémvázas korona került be a számba 2015..be. azóta nagyon erős váladék...