Gyökérkezelés utáni fájdalom?

Tisztelt dr hölgy! Nemrégiben gyökérkezelést csináltak nálam az ügyeleten, majd rá két napra megröntgenezték és ott megalapította az orvos hogy meg lehet menteni a fogamat mivel nem volt vészesen begyulladva. Ám a második kezelésnél igen erős fájdalmat éreztem az egyik csatornában, majd a kezelés után kibírható ám hosszantartó fájdalom jelentkezet és a legkisebb rágás vagy a fogsorom alsó részével való érintkezés is hatalmas fájdalmat okozott. A fogászatra pár nap múlva kell vissza mennem gyökérkezelésre, de most elbizonytalanodtam mit évő is legyek e tekintetben kihuzassam vagy tovább kezeltesem a fogam. Úgy vettem észre az ügyeleten az első gyökérkezelés után közel sem voltak ekkora fájdalmaim. Keresztirányú behatásoknál nincs fájdalom, csak az előbb említett formákban. Tisztelettel kérdezem mi lehet a probléma a fogammal, mert úgy gondolnám gyökérkezelés után nem szabadna ilyen jellegű fájdalomnak lennie. Felső jobb 7

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a fogfájás témában

Kedves Kérdező!
 
A gyökérkezelés általában nem egy alkalomból áll. Azért is kell 2 vagy akár több kezelés, amikor kitisztítja az orvos a fog gyökércsatornájában lévő ideget, baktériumokat, hogy a végleges gyökértömést követően ne legyenek fájdalmai. Azonban azt mindenképpen tudni kell, hogy a gyökérkezelés csak egy próba arra, hogy megmentsük a fogat, ami nem mindig sikerül. Tehát vissza kell menni a fogorvosához  és tovább kell folytatni ennek a fognak a kezelését. Adjon a fogának még egy esélyt!
 

Dr. Galgóczi Natália, fogorvos
Kérdés: 2010. február 26., 08:23; Megválaszolva: 2010. február 26., 08:23
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt
Fül előtti kis csomó
Jó napot Doktor Úr, Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb aprilis végén véletlenszerűen észrevettem a jobb fülem előtt a fülcimpám...
Fém allergia?
Kedves DoktorNő!Több éve fennálló,panaszomra keresem a megoldást...Újj fémvázas korona került be a számba 2015..be. azóta nagyon erős váladék...