• Duzzanat az íny és fog között

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        2 hete voltam fogorvosnál és úgy nézett ki, hogy gyökérkezelni kell a fogam, mivel van valami a gyökér csúcsánál (röntgen kimutatta), plusz még szuvas is volt a fogam. Elkezdte a kezelést a doki. Amikor majdnem elérte a fogbelet, de még nem szakította át a dentint akkor azt mondta, hogy lehet szerencsénk lesz és nem kell gyökérkezelni. Gyógyszeres töméssel betömte a fogat. A fog meg is gyógyúlt, de 2 napja elkezdett fájni a fogam mellett az íny egyre erősebben és most a fog és az íny között egy gennyes kitüremkedés keletkezett. Ami egyre jobban duzzad, és mivel feszíti az ínyem fájdalomcsillapítót kellett bevennem.

        A kérdésem az lenne, hogy ez a gennyes kitüremkedés kifakadhat-e magától és meg tud-e gyógyúlni, vagy mindenképpen valamiféle szájsebészeti beavatkozásra lesz szükség az ínyen?

        Köszönöm válaszát!

        Szabolcs

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászati probléma témában

        Kedves Kérdező! Azt tudnám mondani, hogy mégsem volt szerencséje, hiszen ha már a röntgenen elváltozást lehet látni, az nem véletlenül van. Önnek nagy valószínűséggel elhalt a foga.Ennek több oka is lehet pl. túl mély tömés, gyakori tömés csere, nagy szuvasodás. Így a fogban lévő elhalt ér és ideg szövetek az ott lévő baktériumokkal gyulladást okoztak. A gyulladás miatt az ott felhalmozódott geny próbál napról napra utat törni az ínyén, ami este a párna melegétől még inkább fokozódik. Tehát a megoldás, minél hamarabb fel kell keresni a fogorvosát és gyökérkezelni kell ezt a fogat, magától nem fog meggyógyulni. Ez a beavatkozás nem fájdalmas, a rémtörténetek ellenére sem. Már ez első beavatkozás után csökkenek a panaszai azáltal, hogy a elhalt szöveteket eltávolítják. Azonban ha nem megy vissza fogorvoshoz a gyulladás időről időre fellángolhat rontva a fog megtarthatóságának esélyeit.


        Kérdés: 2010-02-16 11:19:19; Megválaszolva: 2010. február 16., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.