Ideje elengedni ezt a fogat?

Kedves Doktornő! A jobb alsó hatos fogammal kapcsolatban írok. Ez a fog három gyökérkezelésen van túl, az első kettő semmit sem ért. A harmadik alkalommal eljutottam egy fiatal doktornőhöz ismerettség révén a Konzerváló Fogászati Klinikára, ahol részben azért mert beletört a tű kb. 15 ülésen át kezelték apex lokátor, mikroszkóp alkalmazásával. Ez kb 6 - 7 éve történt. Éppen az van elvileg tervben, hogy a biztonság kedvéért korona kerül rá. Úgy rémlik, hogy májusban egy röntgen alapján azt mondta a körzeti fogorvos, hogy nagyon szép munka és talán hozzátette, hogy ezért nem is csináltat ct-t. Azonban most történt valami, aminek gondolom lehet jelentősége. Azt gondolom, hogy torok vagy mandulagyulladásom van, hisz a nyelés elég fájdalmas volt. Erre Strepfent szopogatok. Viszont ma mintha olyasmit észleltem volna, mintha olykor nyelésnél egy egész pici kellemetlenséget éreznék annál a fognál. Amúgy talán az is érdekes, hogy leginkább a torkom is a jobb oldalon fájdogált. Elképzelhető, hogy csak túlgondolom a dolgot és nincs nagy vész? Talán érdemes lenne mégis egy ct? Ha azon látszódik valami, akkor elképzelhető ön szerint, hogy kezelhető? Gyógyszerrel felesleges próbálkozni? Lehet, hogy az apex lokátorral sem sikerült 100%-os sikert elérni? Sajnos autoimmun beteg vagyok, így gondolom rezekció sem jöhetne szóba sőt ha jól sejtem nagyőrlőknél nem is igen csinálják. Köszönöm a válaszát.

Dr. Horváth Viktória válasza témában

Kedves kérdező!

Én a fog klinikára mennek vissza, és ott csinaltatnek egy CT vagy rtg felvételt. Jobban mondva szerintem úgyis fog kérni az orvos. Ha javul nincs gyulladás akkor én biztos nem húznám ki. Érdemes ugyanoda visszamenni mert nekik meg van a régi rtg és össze tudjak hasonlítani. Szerintem a rezekcional nem számít a marfan szindróma, bár erről inkább egy szájsebész tudna nyilatkozni. Az apex loki jó dolog, azt mutatja meg hogy hol végződik a gyökér csatorna. Szerintem az endo szakrendelés biztosan érti a dolgát szóval ha már nincsenek felső légúti panaszai én kérnék oda egy időpontot! Gyógyszer vagy bármi fele ecsetelő segíteni nem igazán fog ha van probléma a foggal, azt muszaj definitiven kezelni!

Kérdés: 2022. november 24., 20:35 ;Megválaszolva: 2022. november 24., 22:44
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Tejfog gyökér, rossz tejfog
Tisztelt Dokornő! 4 éves fiamnak, zománc hipoplásiás elől a felső 4 foga. Amint kijöttek, azonnal romlottak, törtek, hiába mostam neki. 2 évesen...
Arcderformitás tinédzser korban
Lányom 14 éves korában fedeztem fel először, hogy az orra alsó vége jobbrább van az orrnyereghez képest. Amikor fogászaton jártunk említették...
Szuvasodó tejfogak egy oldalon
Tisztelt Doktornő, 2,5 éves iker kislányom fogait mi, a szülei ápoljuk, az alapos fogmosás után megkapja ő maga is a fogkefét és pucolja a...
Gyökérkezelés reális ára?
Jó napot Volt egy megkezdett gyökérkezelésem nem tudom pontosan melyik fogat és hogyan csinálták (mellékeltem a papíromról egy képet) Összesen 39...
Gyulladt íny
Tisztelt Doktornő, Azzal a kerdessel fordulnek Önhöz,hogy pár eve a felso 6 fogam megcsinaltattam egy serules miatt, miert a jobb szemfog es metszom...