Gyulladt íny

Tisztelt Doktornő, Azzal a kerdessel fordulnek Önhöz,hogy pár eve a felso 6 fogam megcsinaltattam egy serules miatt, miert a jobb szemfog es metszom megserult es gyokerkezelve lett. Arra korona kerult,a tobbi 4-re porcelan hej. Jelenleg szoptatok,es neha gyulladtabb az inyem,de nem reg a kisbabam fejjel megutotte fent az inyem, azaz inkabb az orrom alatt a csontot, bal oldalt ahova a kepen a piros nyilat tettem ott be is gyulladt kicsit az inyem haromszog alakban ahogy a kepen is lathato es akkor egy kicsit verzett is. A kepen latszik ,h az inyem ahol a fogak korrekcioja tortent kicsit gyulladtabbak,de engem megis az aggaszt ahol a kis "haromszog van " bal oldalt a szemfog es a metszo fog kozott ahova a piros nyilat tettem. Vettem curasept implantot es azt hasznalom estenkent kb egy hete, az erzekenyseg eltunt ,de a pirossag nem ment le.. fogorvoshoz most nem igazan tudnek menni a kisbaba miatt ,mert nem tudom kire hagyni.. csak ha nagyon surgos! Nagyon halas lennek ha abszolvalhato ,hogy a doktorno elmondja ,h mit javasol vagy ez okozhat gondot a kep alapjan vagy mit tegyek? Szukseges elmennem rontgenre? Fogorvoshoz? Koszonom szepen!

Dr. Horváth Viktória válasza témában

Kedves Kérdező!

A képet nézve valóban az íny lehet begyulladva. A szoptatás/terhesség és ami ezzel jár hormon változás sajnos tud hajlamosítani ínygyulladásra! De… a gyulladáshoz kell baci és étel maradék illetve ezek helytelen eltávolítása. Szerintem érdemes lenne fogselymet használni amennyiben ezt eddig nem tette minden este legalább. A curasept jó ínygyulladásra de 2 hétnél tovább azt sem szabad használni! Szerintem érdemes lenne ellátogatni ahhoz a fogorvoshoz aki készítette hogy megnézze rendesen zárnak e a koronák es héjak mert ha eláll a széle a fogtól akkor azt sosem fogja tudni tisztítani es mindig be fog gyulladni! Használjon puha sörtéjű fogkefet pl curaprox 5460, és nem kell megijedni ha véres a fogkrém amit kiköp, ennek szűnnie kell ahogy a gyulladás csökken! Bátran mossa ezt a területet is! Szerintem érdemes azért valamikor felkeresni a fogorvost a kisbaba nevelés :) házilag pedig akkor fogselyem, és puha fogkefe minden étkezés után mosson fogat :)

Kérdés: 2022. szeptember 21., 11:26 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 21., 12:05
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Gyökérkezelés reális ára?
Jó napot Volt egy megkezdett gyökérkezelésem nem tudom pontosan melyik fogat és hogyan csinálták (mellékeltem a papíromról egy képet) Összesen 39...
íny kérdés
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy a csatolt fotón az ínyen látható dolog az mi lehet? Több helyen is látok ilyet a...
Piros folt a szájban
Tisztelt Doktornő! Körülbelül 3-5 hónapja piros a torkom voltam háziorvosnál és fül orr gégészeten is! Mindkét helyen azt mondták nem kóros....
Szájüreg erek látszodása
Jónapot! Napokban elkezdett fájni a torkom és észre vettem hogy a nyelvem alján és a torkom hátulján is látszodnak az erek valamint a szájpadlásom...
Szájpadlás
Tisztelt Doktornő, Csatolt fotón látható fehér duzzanat van a szájpadlásomon. Kicsit érzékeny is. Tudna segíteni hogy mi lehet ez? Illetve...