Fog ideg ölő

Tegnapi nap folyamán egy letőrt, tömött fogalmat kezdték gyökér kezelni. Az orvos nem volt túl közlékeny, annyit mondott a kèrdésemre, hogy mi történik most, hogy egy hétre idegölőt tett a fogamba, mit amikor érzem, hogy feszíti a fogalmat, magamnak kell egy fogpiszkálóval kiszednem. Nem igazán volt több lehetőségem kérdezgetni, hogy ez kb hány nap. Nekem többnyire az injekció után jónéhány napig fáj az állkapcsom, jelen esetben is folyamatos fájdalmat, nyomàst érzek. Az interneten olvasgatva, hogy valami képem legyen arról hogy mikor kell kiszednem az idegölőt a következő külföldi cikket találtam. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5107436/#!po=1.04167 A cikk a depulpin anyag által okozott súlyos és visszafordíthatatlan károsodásokról ír és az anyag használatát nem javasolja, sőt ellenzi. Helyezte azt írja, hogy a megfelelő érzéstelenítés mellett az ideg eltávolítását javasolja, ugyanis az idegölőt anyag hatására több fogat is szükséges eltávolítani. Ha ennek az anyagnak a használata más országokban ellen javallott 2014 óta, Magyarországon mennyire boztonságos ezt használni. Mikor kell ezt az anyagot eltávolítani a fogamból? Miért nem kaptam teljeskörű tájékpztatást? Tudna nekem mondani egy időpontot, hogy az 1 hetes várakozás ideje alatt mikor távolíthatom el ezt a tömése és anyagot? Folyamatos a nyomás és fájdalom érzetem, így elég nehéz erre hagyatkozni. Amikor az orvoshoz mentem nem volt fájdalom érzetem, csak kocogtarásra, most viszont fáj. Nagyon köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Melinda

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Halla Gabriella válasza a Idegölő gyökérkezelés témában

Kedves Melinda! Elnézést a kései válaszért, sajnos az utóbbi zavaros időszakban kevésbé volt lehetőségem a válaszadásra. Azért leírom a véleményemet, hátha másnak még segítségül szolgálhat! Én sem használom a Depulpint, mert semmi értelme, jól írták a cikkben, többet ér alaposan kitisztítani, gyógyszeres töméssel ellátni a fogat. A Depulpint egyébként sem szabad egy hétig a fogban hagyni, mert ennyi idő alatt akár a gyökér körüli csontba is elkezdhet szivárogni! Az meg, hogy a páciens saját magának távolítsa el, egyszerűen nonszensz! Nem szeretném a kedves kolléga szakmai kompetenciáját firtatni, de mindenestre annyit javasolnék Önnek, hogy ha teheti, keressen másik kezelőorvost! Üdvözlettel, Dr Halla Gabriella

Kérdés: 2020. március 12., 07:41; Megválaszolva: 2020. április 18., 10:52
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt