• Lenyelhető e fogimplantátum!?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Kissé morbid dologban kérdezném véleményét,saját magam megnyugtatása okán! Nem tudom találkozott e praxisában olyan esettel hogy egy teljes kivehetős fogsor pótlás eltünt? Velem ez esett meg a napokban! Tudni való az alsó fogsorom évekkel ezelőtt annyira tönkrement hogy eltávolitásra kerültek a fogaim,egy kivételével.Pótlására teljes kivehetős protézis lett készitve. Ennek már jó tiz éve,rendesen funkcionált a pótlás,használatilag,esztétikailag is kifogástalan volt mindeddig! És a meglepetés most jön.Este lefekvés előtt kiszoktam venni,egyrészt tisztitás miatt,másrészt foginyem pihentetése miatt. Igy tettem a minap este is,ám fogsorom,reggelre szőrén szálán eltünt. Mivel mind fekhelyemet mind más helyet átvizsgáltam felötlött egy gondolat bennem.Nem e nyeltem le? bár elég morbid belegondolni,nem kis darab tárgy hogy valóban lenyelhető lenne. Szóval Nyugtasson meg,lenyelhető e egy ilyen fogsor vagy bagatel még a gondolat is részemről? Köszönöm válaszát! Tamás

        Dr. Volom András válasza a fogsor témában

        Kedves Tamás! Roppant kellemetlen, amit átél. A fogsorok akkorák, hogy a lenyelésük gyakorlatilag lehetetlen. Koronákkal, hidakkal megtörténhet, de egy teljes fogíves fogsorral nem. Olyannál már találkoztam, amikor a páciens nem tudott arról, hogy mit tett álmában. Ennek egyik formája pl.: az alvajárás. Sokszor öntudatlanul kivesznek fogműveket vagy akár el is pakolhatják valahová. Ha más nem járt arra (pl.. kutya) akkor előbb utóbb meg lesz. Üdv: Dr Volom András


        Kérdés: 2019. június 27., 18:39; Megválaszolva: 2019. június 28., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy évek óta vannak ilyen fehér foltok a nyelvemen, sosem foglalkoztam vele, néha jobban kifehéredik néha elmúlik viszont hátul ahol ilyen “ritkásabb foltok” vannak sosem múlik el,...