Bölcsességfog (gondok? )

Tisztelt doktor úr! Már írtam önnek korábban is egy ki nem nőtt bölcsességfog kapcsán. Amit akkor mellékeltem panorámaröntgen képet, az március 2-ai volt, viszont ma készítettem egy újat, egy frisset. Pénteken műtötték volna ki SZTK alapon, de mondtam a főorvos úrnak, aki végezte volna a műtétet, hogy olyan erős belső szédülés és gyengeség fogott el (ami azóta is tart, és nem a műtét miatt) , hogy így nem vállalom, és ő sem végezte el a beavatkozást. Azóta a nyakam, a tarkóm fáj nagyon még, érzek kisugárzást a bal oldalon a nyaki lágy résznél, duzzadtak a nyaki nyirokcsomóim is. Elmondása szerint, amit még a korábbi felvételen látott, az állapotomat nem a fog okozza. Megismételni azért ismételtem meg, mivel amikor a koráábi készült, akkor még nem voltak jelen ezen tünetek, és nem kezdett el nyilallni az állkapcsomba fájdalom, Ezek nem erős fájdalmak, nem is mindig jelentkeznek, de valamit jeleznek, hiszen csak a bal oldalon, a foghoz közeli régióban érzem. Néha rágásra is érzékeny, vagy amikor kitátom nagyra a számat. Lehet a fog alattomos is, és nem mindig jár óriási fájdalommal. Én nem vagyok orvos, de ezen az újabb felvételen látszik, hogy a fog mintha lejjebb süllyedt volna, és erőteljesebben érne neki a mellette lévőnek. Ráadásul ha jól veszem ki, a szomszédos fogakat egymásnak is feszítette. Hogy más kóros dolog van-e a képen, azt nem látom, de ha ön esetleg észrevesz valamit, azt megköszönném, ha leírná. Állítólag a fenti két bölcsességfog is okozhat komoly károkat a jövőben, mivel megnyithatja akár az arcüreget is; legalábbis ezt mondták vizsgálaton. A kérdésem tehát az: okozhat ez ilyen tüneteket - főleg értékelve a friss leletet -, amiket felsoroltam, vagy ezeket más idézi elő? Köszönöm válaszát előre is! Üdv. Tamás

Dr. Volom András válasza Meniere szindróma témában

Kedves Tamás!

Lehet, hogy a panaszait a stresszes állapot miatt felerősödött fogszorítása okozza. Ez egyúttal lehet oka egy szédüléses állapotnak, de ez lehet külön jelenség is. Neurológus is meg kell vizsgálja a szédülés miatt. Persze nem zárható ki egy vírusfertőzés sem.

A fog ilyen rövid idő alatt nem tud magától helyet változtatni. Amit lát az a felvétel torzítása lehet (ez igen gyakori) .

Összefoglalva: neurológus lássa önt és a szédülés okát tisztázzák. Üdv: Dr Volom András

Kérdés: 2018. április 17., 20:24; Megválaszolva: 2018. április 18., 11:02
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Szájpadlás
Tisztelt Doktornő, Csatolt fotón látható fehér duzzanat van a szájpadlásomon. Kicsit érzékeny is. Tudna segíteni hogy mi lehet ez? Illetve...
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt