Állkapocs probléma, baloldali arc mélyedés

Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Olyan problémám van hogy van egy mélyedés az arcomon nem tudom hogy 2013 ban vettem észre. Már négy éve tart és egyre rosszabb olyan mint ha le lenne tapadva az arcomon az izmok, mélyedések vannak rajta és állkapcsommal is vannak kis problémák mert kattog minha porckorong nem lenne a helyén és amikkor kinyitom a számat és becsukom jobb oldal nál érzem mint ha ferdén elcsuszna minha nem lenne stabil és nem is fály csak érzékeny inkább Járok velle állkapocs orvoshoz de azt mondják hogy van egy kiss állkapocs problémám és kezelnek sinnel ugy volt hogy mintha javulna de nem, ugyanúgy kattog nagyobb rágásoknál elkültek velle szájsebészhez és kiröhögtek azt mondják nem szájsebészeti ez inkább arc szimetria probléma fordujak neurológushoz elmentem vissza az álkapocshoz is ők is elkültek neurólógushoz vizggáltasam ki magam. mondtam nekik hogy nem lehet-e hogy réggen volt egy olyan esetem hogy le estem az ágyról pont a baloldalra át is haraptam a számat és akkorát kopant az álkapcsom mint ha eltört volna de nem, kérdeztem hogy nem lehet ettől azt mondják lehetséges de nem valószínű az okkoza. Így hát járók neurólógushoz voltam arc koponya MR in negatív lett voltam még csomó vizsgálaton még negatív lett de utóljára voltam még EMG kimutatta az izomproblémákat három helyen is a bal arcomon és visszamentem a neurólógushoz és azt mondta hogy ez nem bénulás nem sorvadás ez valami más elküldőtt a ritka betegségre kaptam beutalót Február 27 re.Jelenleg itt tartok, Én nagyon gyanakszok hogy ez az álkapocs műve helytelen tartása porckoron kattogása és ehez még a fogszabályzó is kevés.Nagyon szépen kérném a segítségüket nem tudom hova fordulyak ide oda megyek és nem talályuk a megoldást Kérném a segítségűket köszönöm!

Dr. Gosztonyi Julianna Johanna válasza Aszimetrikus bemélyedés arcon témában

Kedves Kérdező,

Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával, és ilyen részletesen, képekkel, leletekkel

illusztrálva tárta fel panaszát. Elnézését kérem a kései válaszért, azóta már bizonyára

járt a Ritka Betegségek Ambulanciáján is, és nagyon érdekelne, hogy ott mire jutottak.

Bevallom, hogy az Ön esetében az én tudásom és tapasztalatom kevésnek bizonyul.

A sínterápia, amit a bal oldali állkapocsízület kopása miatt kapott valószínűleg

enyhíteni fogja az ízületi panaszait, a kattogást, és az instabilitást. A fogszabályozó kezeléstől is további javulás várható a harapás tekintetében, de az arcon levő horpadás,

"izomletapadás" érzés, gyakori és erős fejfájás megoldása ettől valóban nem biztos, hogy várható. Érdekes és valóban nem mindennapos probléma az Öné. Azt gondolom, hogy mindenképpen csak több szakterület együttes összefogásával lehetne előrébb jutni a megoldás felé.

Kitartást kívánok Zoltán, ezekhez a sokféle és vizsgálatokhoz!

Végeláthatatlannak tűnnek, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb sikerül majd magyarázatot, és ezzel együtt megfelelő terápiát is találni Önnek.

Üdvözlettel,

dr.Gosztonyi Julianna

Kérdés: 2017. február 06., 23:50; Megválaszolva: 2017. március 05., 22:36
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Ha az ínyszint alá van szuvasodva...
Kedves Doktornő! Én vagyok a hipochonder, akinek mostanában többször válaszolt már. Sajnos vagy nem sajnos rá vagyok kattanva a fogaimra, nézegetem...
Krónikus fogbélgyulladás vagy más...
Kedves Doktornő! Nem rég írtam önnek egy többszörösen gyökérkezelt fog kapcsán. Azért a fogért jelenleg annyira nem aggódom már... Ha nem bánja...
Száj panasz
Kedves Doktor nő! Szeretném szíves segítséget kérni a következő problémám megoldásához .Pár napja a jobb felső fogsorrom mellett belső arcomon...
Ideje elengedni ezt a fogat?
Kedves Doktornő! A jobb alsó hatos fogammal kapcsolatban írok. Ez a fog három gyökérkezelésen van túl, az első kettő semmit sem ért. A harmadik...
Tejfog gyökér, rossz tejfog
Tisztelt Dokornő! 4 éves fiamnak, zománc hipoplásiás elől a felső 4 foga. Amint kijöttek, azonnal romlottak, törtek, hiába mostam neki. 2 évesen...