Mi lehet ez?

Tisztelt Doktornő! Kb. 5-6 héttel ezelőtt az alsó ajaknál a számban aftára utaló jeleket vettem észre, amit szájvízzel (s ha jól emlékszem gengigéllel) kezeltem. Egy hete (arra gondolok, hogy esetleg a fogam irritálta, illetve evésnél harapás miatt) kis göb keletkezett raja, kicsit fityegő, futószemölcshöz hasonlítanám. Fotót mellékelem. Három hónappal ezelőtt alsó protézist kaptam. Az itt elmondottak, ill. a fotó alapján van esetleg, valami feltevése, nagyon aggódom. Jövő hét csütörtökre kaptam szájsebészetre időpontot, de az még oly messze.:) Köszönöm a segítséget! tisztelettel és üdvözlettel: Ildikó

Dr. Gosztonyi Julianna Johanna válasza szájnyálkahártya gyulladás témában

Kedves Ildikó,

A leírtak és a kép alapján valószínűleg az új fogpótlás széle okozta mechanikus ártalomról lehet szó. Lényegében ez a nyálkahártya gyulladásos túlburjánzása a krónikus irritáció hatására. Ez az egyik leggyakoribb fogsor-viseléshez társuló nyálkahártya elváltozás a feltörés mellett. Okai között egyéni hajlamnak is szerepe lehet.

Kezelése egyrészt a sebészi kimetszés, úgyhogy a legjobban tette, hogy bejelentkezett szájsebészetre!:) Másrészt a fogpótlás szélének igazítására is szükség van, így mielőbb keresse fel fogorvosát is.

Üdvözlettel,

dr.Gosztonyi Julianna

Kérdés: 2016. augusztus 12., 10:59; Megválaszolva: 2016. augusztus 17., 10:06
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Ha az ínyszint alá van szuvasodva...
Kedves Doktornő! Én vagyok a hipochonder, akinek mostanában többször válaszolt már. Sajnos vagy nem sajnos rá vagyok kattanva a fogaimra, nézegetem...
Krónikus fogbélgyulladás vagy más...
Kedves Doktornő! Nem rég írtam önnek egy többszörösen gyökérkezelt fog kapcsán. Azért a fogért jelenleg annyira nem aggódom már... Ha nem bánja...
Száj panasz
Kedves Doktor nő! Szeretném szíves segítséget kérni a következő problémám megoldásához .Pár napja a jobb felső fogsorrom mellett belső arcomon...
Ideje elengedni ezt a fogat?
Kedves Doktornő! A jobb alsó hatos fogammal kapcsolatban írok. Ez a fog három gyökérkezelésen van túl, az első kettő semmit sem ért. A harmadik...
Tejfog gyökér, rossz tejfog
Tisztelt Dokornő! 4 éves fiamnak, zománc hipoplásiás elől a felső 4 foga. Amint kijöttek, azonnal romlottak, törtek, hiába mostam neki. 2 évesen...