Szintetikus fogzománc

Tisztelt Hölgyem/Uram! Dr. Borsi Lieber Katalin néhány héttel ezelőtt írt egy cikket a webbeteg oldalára "Tömés vagy valami más? " címmel. Ebben a cikkben szerepel a szintetikus fogzománc alkalmazása, mint fájdalommentes tömési eljárás. Amennyire én tudom ez az eljárás azért nem teljesen új, mivel tudomásom szerint, ennek az anyagnak a klinikai vizsgálatai az elmúlt évtizedben zajlottak Japánban. Kérdéseim a következők volnának: Szeretném megkérdezni, hogy valóban lezárultak e a klinikai vizsgálatok ezzel a tömőanyaggal kapcsolatban? Továbbá szeretném megkérdezni, hogy létezik e Magyarországon olyan fogorvosi rendelő - és ha igen akkor hol -, ahol már esetleg dolgoznak ezzel, az ún. szintetikus fogzománcnak nevezett fogtömési eljárással? Üdvözlettel: Csaba

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza fogkezelés témában

Kedves Kérdező!

A kísérletben a fogra egy filmrétg kerül, amely hidroxilapatithoz hasonló kristályokat tartalmaz. Megfelelő laboratóriumi körülmények között a kristályok és a fog közötti adhézió hét nap alatt játszódik le. Ennek a gyokorlatban való alkalmazása még várat magára. A fogszuvasodás gyógyítására használnak ózont a hazai rendelőkben, ami kellemesebbé teszi a kezelést.

Kérdés: 2015. június 22., 07:53; Megválaszolva: 2015. augusztus 25., 12:01
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Gyökérkezelés utáni probléma
Tisztelt Szakértő! Körülbelül másfél, két éve kezdődött a probléma. A orrom mellett jobb oldalt található terület nyomásra érzékennyé...
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt