Aggodalom a szajam miatt

Jo estet! Bocsanat az ekezetek miatt, de nem Magyarorszagrol irok. 2 es fel-3 hete jelentkezett eloszor egy gombostu fejnyi pirosodassal korbevett feher folt az also ajkam kellos kozepen. Ez irritalt es harapdaltam hatha ki tudom ugymond pukkasztani mert kicsit dudoros volt.. Aztan bementemn a patikaba es valami eros gyulladas csokkentos szajvizet vettem, es mar az elso 2 hasznalat utan el mult, igy nem is nagyon torodtem vele. De, most ismet elojott valami hasonlo.. Csak most nem egy nagy, hanem tobb apro tuhegynyi pici feher foltok, 2-3 mas csoportokban pirosodassal es ezuttal az also es felso ajakaimon belul. Feszul a borom, es erzem mintha sebes lenne az egesz.. nagyon szinte semmint nem tudok fajdalom nelkul enni es inni. En naiv probaltam hatha elmulik a gyulladas.. betadinnal, majd szanital szesszel.. es vegul az a bizonyos oblito nameg persze fogmosas alaposan nyelvdorzsis kefevel.. de nem mulnak el.. bar mar nem annyira duzzadtak mint az elejen (ez lehetseges attol hogy piszkaltam kisse kapa es hegyes fogammal) . Utana olvastam es lehetseges hogy afta. De en nem vagyok sem fogorvos sem szajspecialista. Alergias nem vagyok csak az aszpirinra es az is csupan hasi gorcsot okoz, szoval nem tudom hogy mitol lehetett.. Ez ugyben is es meg volna 2 dolog.. A bolcsesseg fogaim nem akarnak rendesen kibujni es igy az also ketto felig kint van, de latom hogy mar a kozepuk fekete es aggodom hogy ki kell e huzni oket.. A felso ket pedig havonta 2havonta begyullad mert jonni akar gondolom.. Erdemes lenne elmenni fogorvoshoz ez ugyben vagy varjak meg hogy hatha kibujik..? A masik kerdesem.. a paromnak eros foginygyulladasa van, es egy genetikai problema mert a fogai nem epp a legtartosabbak. Epek, de mozognak. Viszont aggaszt az eros foginyverzese.. Megnyomja es mar verzik is.. Mit tehetnenk ez ellen? Elore is kjoszonom valaszait, es elnezest a terjedelmes levelert, de szeretem minel pontosabban leirni a dolgokat ha orvoshoz fordulok. Tisztelettel Filctoll

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza fog és szájbetegség témában

Kedves Kérdező!

Aphta és gombás fertőzés is állhat az elváltozás mögött. Kerülje a csípős ételeket, szénsavas üdítőket és az erős dörzsölés is irritációt okozhat, inkább puha, steril gézlappal tisztítsa a felületet.

Azokat a bölcsesség fogakat, melyek visszatérő panaszt okoznak és előtörésük röntgenfelvétellel alátámasztott, sajnos el kell távolítani.

A párjának mielőbbi kezelésre van szüksége. Fontos a fogkő eltávolítása, az ínygyulladás gyógyítása, a helyes szájhigiéne kialakaítása. Súlyos ínysorvadás esetén további kezelést igényel, melyet az egész fogazatról készített panoráma röntgenfelvétel előz meg.

Kérdés: 2015. január 17., 20:28; Megválaszolva: 2015. március 10., 12:56
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt