fogászati góc

Tisztelt Dr nö / dr úr! Májusban elmentem fogászatra hogy rendbe hozák a fogaim. talált egy lyukas fogat jobb lenti 5-s elküldött panoráma röntgenre gyökérkezelte és mondta hogy 1 hét és tömni kell. Másnapra bedagadt az állkapcsom elég rendessen és nagyon fájt. Mondta szedjek fájdalomcsillapitot. Egy hétig kinlodtam végül visszamentem egy másikhoz aki közölte hogy a röntgen cisztát mutat adot dalacint. Még pár nap és kihuzta. Elég rendesen begyulladt az inyem több mint 1 honapig. Ekkor jött a baj. Elkezdett fájni a jobb oldalam kar csuklo könyök, a térdem alja bedagadt. A szemészeten voltam szemgyulladásom van az arcom és a hátam mellkasom kiütéses viszket a fejböröm pár napja és hullik a hajam. A neurologián kétszer megkopogtatot és rivotrilt irt fel. Most kértem reumára idöpontot. Szerintem ez gyulladás lehet. A körzeti orvosnak is hiába mondom a problémám nem megyek semmire.Volt egy alap labor vizsgálatom de ugy olvastam hogy érdemes egy CRP-t is csináltatni mert az kimutatja a szervezetben a gyulladást. De hát kell ennél több ok egy normális kivizsgálásra? Mindennek én olvasok utána mert elintézik egy nyugtato felirásával. A fogorvos akinél elöször voltam azt mondja hogy rosszak a maradék fogak de nincs góc. A másiknál magánorvos ö azt mondja hogy akár a bent lévö gyökér lehet az. Szeretnék biztosat tudni mert másfél honapja fájdalommal küszködök. Sajnos nem tudom átküldeni a felvételt mert nagy. Van bent maradt gyökér az inyemben és hátul jobb fenti 7 szuvas. Esetleg egy email cim ahova áttudnám küldeni a felvételt. Köszönöm a segitséget. Ági

Dr. Varga Éva válasza rossz fogak témában

Kedves Kérdező!

Már válaszolt is helyettem, hiszen a bent maradt gyökér fogászati gócként szerepelhet és okozhatja az ön által leírt tüneteket. Természetesen a megoldás a foggyökér mielőbbi eltávolítása. Gócbetegség estén a gyógyulás heteket is igénybe vehet, ha ez nem történik meg további, más irányú kivizsgálás lesz szükséges. Ne nyugodjon bele panaszaiba, járjon a végére a tüneteknek.

Kérdés: 2014. július 17., 19:27; Megválaszolva: 2014. július 29., 12:32
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Fogprobléma
A felső fogsorom a korábbi fényrekötő tömések ellenére teljesen tönkre ment. A tömések kiestek, a fog elhalt legalább 3; úgy hogy a gyökér...
Szájpadlás
Tisztelt Doktornő, Csatolt fotón látható fehér duzzanat van a szájpadlásomon. Kicsit érzékeny is. Tudna segíteni hogy mi lehet ez? Illetve...
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogászati műtét előtt