3 hónapja tartó arcüreg-homloküreg gyulladás fogtól?

Kedves Doktor Úr/Nő! Lassan 3 hónapja felkerestem a házi orvosom, mivel bal oldalon az arcom(szem alatti csont rész) nagyon fájt, hőemelkedésem volt, és bűzős gennyes váladék ürült az orromból. Akkor kaptam Aktil antibiotikumot, amire a 7. napon majdnem tünet mentes lettem, ugyan a bűzös váladék még néha-néha jött ki az orromból. Aztán rá 2 hétre elkezdett fájni szintén bal oldalon a szemöldök csontom, orrnyergem, és a váladék is elkezdett egyre jobban folyni. Ekkor a háziorvos beutalót adott fül-orr gégészetre. 1-2 napra rá 39-40fokos lázam, hatalmas fájdalmam a homlok-szemöldökcsont környékén jelentkezett, ami elviselhetetlen volt így éjjel bevitt a családom az ügyeletre, ahol alapos kivizsgálás után ismét aktil antibiotikumot és cataflam fájdalom csillapítót kaptam. Ezzel már ki húztam a fül-orr gégészeti vizsgálat napjáig. A fül orr gégészeten készült koponya röntgen, ami alapján megállapították, hogy dentogén eredetű az arcüreggyulladásom, a bal oldal arcüreg és homloküregem fedett, a jobb oldalon tiszta kép mutatkozott. Azt mondták, hogy nem tudnak gyógyszert adni erre, keressek fel egy fogorvost. Felkerestem a körzeti fogorvosom, aki készített a fogaimról röntgent, amiből úgy látja, hogy bal oldalon felül a 7-es fogam gyökere körül nagy gyulladás van. Beutalt szájsebészetre ennek a fognak az eltávolítására, ami megtörtént, de ez már 3 hete és nem változott szinte semmi panaszom. Most egy másik fogam gyökérkezeli, de azóta, talán annyi változott hogy ritkábban fájdul meg a homlokom. Most 2 napja írt fel a fogorvos nekem Dalacin antibiotikumot(4x1). Nem lesz komolyabb bajom, hogy ennyi ideje gyulladás alatt áll a fejem(agyhártya gyull.stb.)? Biztosan nem állhat más a háttérben? Vagy a gyógyulás ennyi ideig eltartana? Képtelen vagyok bármire lassan 3 hónapja a fájdalom miatt, aluszékony, fáradt és gyenge vagyok folyamatosan, a családom meg nagyon félt. Szívesen venném bármilyen tanácsukat. Nagyon köszönöm előre is segítségüket, és elnézést a hosszú levelemért.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza a orrmelléküreg gyulladás témában

Kedves Kérdező! A fog gyökércsúcsa körül kialakult gyulladás szövődményeként kialakulhat arcüreggyulladás. Csak az egyik oldalon jelentkező panasz is valószínűsíti a betegség fog eredetét. Természetesen a fog eltávolítása, vagy kezelése után a gyógyulás hosszabb időt vesz igénybe. Jó jelnek tűnik, hogy ön is tapasztalt némi javulást. Az antibiotikum kúra után kontroll vizsgálat céljából felkereshetné újra a fül orr gégész szakorvost. Fogyasszon sok probiotikumot a bélrendszer flórájának védelmében, esetleg boitron lámpás melegítés is segíthet.

Kérdés: 2014. április 02., 13:53; Megválaszolva: 2014. április 21., 13:27
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt