Gennyzacskó a foggyökéren

Ma voltam fogorvosi magánrendeésen. Egy kb. 1 évvel ezelőtt gyökérkezelt fogamnál időnként enyhe fájdalmat tapasztaltam, főleg a gyökerénél. Múlt héten a fogam belső fele letört, ezért sürgősen bejelentkeztem fogorvoshoz. A fogamat megröntgenezte, majd felépítette, csapot épített be. A röntgen kimutatta, hogy a gyökércsúcson egy kis gennyzacskó van, azzal nem foglalkozott, azt mondta a doktornő, hogyha csak enyhe fájdalmat tapasztalok, nem kell vele foglalkozni, és különben is, ezt csak szájsebészeti műtéttel lehet megoldani. A kérdésem az, hogy hová forduljak ezután, és hogy miért nem próbálta meg kiszedni a gyökértömést, és úgy kezelni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza a fogprobléma témában

Kedves Kérdező! Feltételezem, hogy a rtg. felvétel alapján a gyökértömés csúcsig ér és falálló. Nem biztos, hogy a gyökértömés eltávolításával eltűnik a felvételen látható árnyék a gyökércsúcs körül. Néhány hét múlva éedemes egy ellenőrző felvételt készíteni és összehasonlítani a két állapotot. Figyelje, hogy nem érez-e feszítő érzést, esetleg az íny gyulladását, érzékenységet ráharapáskor. Probléma esetén lehetőség van a fog rezekciójára, amit szájsebész végez el.

Kérdés: 2014. március 18., 20:25; Megválaszolva: 2014. április 08., 11:58
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt