• Nyálmirigy vagy fültőmirigy gyulladást okozhat-e gyökérkezelés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr, Doktor nő! Néhány hete észrevettem, hogy az állkapcsom alatti lágy területen a bal oldalt megduzzadt (ahol a nyálmirigy vagy fültőmirigy is van). A duzzanat közel állandó méretű, nem változik evéskor. Nagyjából függőlegesen egy vonalban van azzal a fogammal, amelyiket gyökérkezelték kb egy éve. Maga a duzzanat nem fáj semmikor sem, viszont azon az oldalon a fülem érzékeny lett. Amennyiben tudja kérem mondja el mi lehet a konkrét probléma, illetve mit javasol, hogyan kezeljem illetve forvoshoz vagy füllorgégészhez forduljak-e? Nincs egyébként semmilyen ismert problémám, nem is volt az elmúlt jópár évben.

        Dr. Ágics Anikó válasza a gyökérkezelés témában

        Kedves Kérdező! Korára való tekintettel bölcsességfog is okozhatja a problémát, ami kisugározhat a fülébe is. De a gyökérkezelt foga is lehet ludas, éppen ezért mindenképpen javasolnám, hogy keressen fel egy megbízható fogorvost megoldja a gondját. Egyébként is évente 1 kontroll illetve fogkőleszedés mindenkinek javasolt, akkor is, ha nincs semmiféle panasz. Üdvözlettel: Dr.Ágics Anikó

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 29., 08:30; Megválaszolva: 2011. december 01., 20:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés