• Újabb baleset Escapelle után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

        Sajnos ma reggel történt egy kis balesetünk a párommal, elszakadt az óvszer, megint. Az előző eset 2009.03.22-én történt. Akkor bevettem az Escapelle tablettát és 2009.03.29-én meg is jött a menstruációm. A ciklusom 35 napos szokott lenni és így a peteérésem valószínűleg egy hét múlva várható. Az Escapelle tablettát 3 hete vettem be, és így nem akarok újból ehhez a módszerhez fordulni és azt sem tudom, hogy ez mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből. Az szerintem igen lényeges, hogy körülbelül 5 másodpercen belül észrevettük hogy elszakadt az óvszer és a barátom nem is élvezett el bennem, nem folytattuk a közösülést. Mit gondol, teherbe eshettem?

        Előre is köszönöm a válaszát: Zsófi

        2009.04.13.

        WEBBeteg szakértő válasza a escapelle témában

        Kedves Zsófi!

        Szégyelje magát hogy nem védekezik rendesen. Megint be kell vennie az Escapelle gyógyszert, már megoldás nincs. Nem igaz hogy nem tud védekezni.

        Fogamzásgátló tabletták

        Előnyök:
        A fogamzásgátló tabletta az egyetlen 100%-osan megbízható, biztonságos és kényelmes módszer a családtervezésben. Azonban nemcsak a nem kívánt terhesség ellen van védőhatása. Ez az egyetlen fogamzásgátló módszer, amely nemcsak a terhesség, hanem a méhen kívüli terhesség ellen is véd. Más fogamzásgátlási módszernek nincs ilyen hatása a méhen kívüli terhesség ellen. Tudományosan bizonyított, hogy véd a kismedencei gyulladások, petefészek gyulladás, a petefészek- és a méhtestrák, a vastagbélrák valamint az endometriosis ellen is. Az endometriosis egy igen kellemetlen nőgyógyászati megbetegedés, erős alhasi fájdalommal és a hasban összenövések kialakulásához vezet, valamint a női eredetű meddőségek jó részéért felelős.
        A fogamzásgátló tabletta, amennyiben szabályosan szedi a gyógyszert, rendszeressé teszi a menstruációt, csökkenti a menstruációval járó vérveszteséget, jelentősen mérséklődik a menstruáció körüli panaszok úgy, mint hasi fájdalom, hangulatváltozások előfordulási gyakorisága. Persze a legfontosabb, hogy biztonságos vele a szexuális élet. Szedés alatt nem kell a terhességtől rettegni, önfeledt és biztonságos szexet kínál, amikor a párok egymásnak adhatják át magukat, és nem a terhességtől való rettegésnek. Nem kell félni, ha kiszakad az óvszer. Természetesen a nemi betegségektől, így az AIDS és a hepatitistől nem véd. Szerencsére Magyarországon ezen betegségek előfordulása viszonylag ritka, viszont jelen pillanatban a terhesség megszakítások aránya igen magas, aminek nagyon súlyos következményei lehetnek. Sajnos figyelembe kell venni, hogy a terhesség megszakítás egy műtét, aminek akár halálos következményei is lehetnek, de persze a meddőség sokkal gyakrabban szokott bekövetkezni, vagy kismedencei illetve petefészek gyulladás. Az óvszer biztonságos a nemi betegségek ellen és mindenképpen javasolt a használata alkalmi párkapcsolatok esetén a nemi betegségek ellen való védekezés miatt. Azonban, akármi történik az óvszerrel, akkor is ott a gyógyszer, ami a nem kívánt terhesség ellen megóv. Ugyanis egy nem védett szexuális aktus során a terhességnek jóval nagyobb az esélye, mint annak, hogy nemi betegséget kapjon el egy fertőzött személytől.
        Szedés előtt:
        Fogamzásgátló tabletta szedés elkezdése előtt szükségesek bizonyos vizsgálatok. Így fontos a rákszűrés levétele illetve laborvizsgálatok. Ezen kívül tudakozódnunk kell, hogy volt-e a családban valakinek mélyvénás thrombózisa. Ugyanis, ha több rokonnak is volt már ilyen betegsége, akkor mindenképpen kivizsgálás javasolt a gyógyszert elkezdőnek, hogy van-e thrombózis hajlama, mert ilyenkor a fogamzásgátló tabletta elősegítheti annak bekövetkeztét.

         

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-19 09:51:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: