Cilest

Üdvözlöm! Pár napja a nőgyógyászom a Cilest nevű fogamzásgátlót írta fel. Pár éve szedtem Gracialt, de 2 év után pecsételő vérzés miatt abbahagytam és Yadinra váltottam, de ennél is maradt ez a panaszom és abbahagytam.Tavaly született meg a kisfiam, most újra szeretnék fogamzásgátlót szedni, de nem szeretnék pecsételő vérzést és súlygyarapodást sem, ezeket a nőgyógyásznak is elmondtam. Mennyire új ez a készítmény? Alacsony a hormontartalma? Ennek is lehetnek ezek a mellékhatásai? Ha igen melyek a korszerű készítmények. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Vérző!

Azt kell eldönteni, hogy mikor szeretne megint gyereket. Ha egy darabig nem, akkor javasolt a Mirena méhen belüli fogamnzásgátló, ha pedig egy idő múlva igen akkor a fogamzásgátlót javaslom. A Cilest nagyon magas hormontartalmú, mint a Gracial, és persze hízásra hajlamosít. Én nem javaslom. Inkább akkor a Triodená-t ami korszerű hormonokat is tartalmaz és persze nem okoz hízást. De ott a Mirena is.

Üdvözlettel: Dr. Zsirai László

Kérdés: 2008. október 22., 22:24; Megválaszolva: 2008. október 22., 22:24
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...