• Hormonmentes fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Hormonmentes fogamzásgátlásra szeretnék váltani, az általam talált két opció kapcsán lennének kérdéseim: - A pesszárium helyi hormonmentes krémmel / kúppal együtt használva mennyire nyújt biztos védelmet? A pesszárium méretét nőgyógyász állapítja meg? Kapható Magyarországon? - A 3 évig használható hormonos minispirál tényleg nem csökkenti a szexuális vágyat? Nincs kockázata méhgyulladásnak, nem tud beágyazódni szövetekbe, vagy átszúrni a méhfalat, mint az 5 évig használható, nagyobb változat? Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

        Dr. Kiss György válasza a Hormonmentes fogamzásgátlás témában

        Tisztelt Hölgyem ! Az összes hormonmentes védekezési eljárás és azok kombinaciója kb. 60-70 %-ban biztonságos a tapasztalatok szerint. A pesszárium méretét vizsgálat alkalmával a szakorvos állapithatja meg eredményesen és az optimális méretre adhat javaslatot. A második kérdést nem értem, hiszen levelében hormonmentes fogamzásgátlóról ir, ugyanakkor a hormontartalmu spirálról kérdez, de válaszom,Hogy a sexuális vágyat a spirál lényegében nem befolyásolja , de minden méhen belüli eszköz okozhat komplikációkat:vérzés,gyulladás- ezért rendszeres orvosi ellenőrzésük javasolt, valamint panaszok esetén eltávolitásuk mérlegelendő. Létezik hormonmentes spirál , mely ha beválik hosszu évekig alkalmazható eredményesen akár nem szült hölgyek estében is. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. május 10., 07:30; Megválaszolva: 2020. május 13., 10:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot Tri regolt szedek 2015februàr óta és azóta most az egyszer fordult elö, hogy az okkersàrga szinü tablettàt nem az elejétöl kezdtem el inni hanem a végéröl és 2.ik szemnél vettem észre. Az lenne a kérdésem, hogy azonos szinü...
        Üdvözlöm. 3 évig szedtem a Symicia fogamzásgátlót de pár hónapja abbahagytam és most kialakult egy kapcsolatom. Most ért véget a menzeszem ilyenkor meg kell ugyanúgy várnom a következő menstruációt?
        Üdvözlöm. 3 évig szedtem a Symicia fogamzásgátlót, pár hónapja abbahagytam, de most lett egy kapcsolatom és újra szeretném szedni megint. Pont most ért véget a menzeszem, ilyenkor meg kell mindenképpen várni a következő menstruációt hogy...