Hormonmentes fogamzásgátlás

Tisztelt Doktor Úr! Hormonmentes fogamzásgátlásra szeretnék váltani, az általam talált két opció kapcsán lennének kérdéseim: - A pesszárium helyi hormonmentes krémmel / kúppal együtt használva mennyire nyújt biztos védelmet? A pesszárium méretét nőgyógyász állapítja meg? Kapható Magyarországon? - A 3 évig használható hormonos minispirál tényleg nem csökkenti a szexuális vágyat? Nincs kockázata méhgyulladásnak, nem tud beágyazódni szövetekbe, vagy átszúrni a méhfalat, mint az 5 évig használható, nagyobb változat? Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Hormonmentes fogamzásgátlás témában

Tisztelt Hölgyem!

Az összes hormonmentes védekezési eljárás és azok kombinaciója kb. 60-70 %-ban biztonságos a tapasztalatok szerint.

A pesszárium méretét vizsgálat alkalmával a szakorvos állapithatja meg eredményesen és az optimális méretre adhat javaslatot.

A második kérdést nem értem, hiszen levelében hormonmentes fogamzásgátlóról ir, ugyanakkor a hormontartalmu spirálról kérdez, de válaszom,Hogy a sexuális vágyat a spirál lényegében nem befolyásolja , de minden méhen belüli eszköz okozhat komplikációkat: vérzés,gyulladás- ezért rendszeres orvosi ellenőrzésük javasolt, valamint panaszok esetén eltávolitásuk mérlegelendő.

Létezik hormonmentes spirál , mely ha beválik hosszu évekig alkalmazható eredményesen akár nem szült hölgyek estében is.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2020. május 10., 07:30; Megválaszolva: 2020. május 13., 10:15
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás