• Antibiotikum gyógyszerszünetben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr /nő! Kérdésem a következő lenne. Az előző levél jangee fogamzásgátló utolsó napjaiban doxicyclin antibiotikumot kellett szednem. Pár szem lett volna hátra a levélből abbahagytam azt a levelet megtartottam a 7 napos szünetet. Ha csak a szünetben szedem az antibiotikumot elég plusz egy hétig kiegészítő védekezés? Ugye az pont az első hét a levélből ami a legfontosabb. Köszönöm szépen a segítséget!

        Dr. Pétervári László válasza a Fogamzásgátlás témában

        A fogamzásgátló nem kellett volna abbahagyni az antibiotikum szedése mellett. A fogamzásgátló szedés mellett lehet szedni antibiotikumot csak a fogamzásgátlót külön kell alkalmazni mindig,biztosítani a felszívódását.A fogamzásgátló felszívódási ideje kb.4 óra. Tehát a fogamzásgátló szedését nem kell felfüggeszteni.A tabletta szünetben való gyógyszer szedésnek nincs semmilyen következménye.Szedje előírásnak megfelelően a fogamzásgátlót, akkor a védettség adott lesz,kiegészítő védekezésre nincs szükség.


        Kérdés: 2019. október 27., 20:08; Megválaszolva: 2019. október 28., 19:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: