• Merckformin + NuvaRing?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy már 2 éve PCOS-t diagnosztizáltak nálam. 1 éves folyamatos merckformin használata után sem jött meg a menstruációm majd abbahagyása után megjött. Utána hormonális fogámzásgátlót szedtem (velgyn), amire érzékeny lett a szerezetem így abba kellett hagynom. Utána nem jött meg 2 hónapig, ezen a héten jött meg újra, így a nőgyógyász a nuvaring használatát javasolta amit fel is helyeztem a mai napon. Mindemellett az endokrinológusom mondta, hogy szükséges lenne a merckformin xr 500 napi fél tabletta szedése, mivel a terheléses cukorvizsgálat enyhe PCOS-t mutatott. Az lenne a kérdésem, hogy szabad-e a nuvaring hüvelygyűrű és a merckformin xr 500 együttes használata? Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a hüvelygyűrű témában

        A kezelés részeként Merckformin kezelés mellett (terhesség tervezésétől függően) antiandrogén fogamzásgátló vagy ovuláció indukciós kezelés is szóba jöhet.


        Kérdés: 2014. május 15., 22:33; Megválaszolva: 2014. május 16., 22:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: