Epstein-Barr vírus tünetei

Üdvözlöm, a tüneteim kb 1 hónappal ezelőtt kezdődtek, fájt a torkom, majd a nyirokmirigyeim fájdalmasak voltak a nyakamban és a mellemben, pár nap után a májam és a hasam volt fájdalmas, a májfunkciós értékeimben kisebb eltérés mutatkozott. Idő közben a hasi panaszaim elmultak és kiderült hogy Anti Epstein Bar vírus VCA IgG EIA pozitív értéke 1, 5 poz. közelmúltban lezajlott fertőzés? -sel van jelölve. Most folyik a kontroll labor, viszont pár nappal ezelőtt előbb ismét fájt a torkom, majd egy nap múltán a torokfájás elmúlt és a nyaki nyirokrész ismét fájdalmas lett. A mai ultrahang az álalcsúcs alatt 5x4 mm-es, a nyak bal oldalán a dorsalisba 4x3 mm-es, bal axilába 12x4 mm-bal ingvinális régióba 14x6 mm-es nyirokcsomót mutatott ki, mely területek fájdalmasak is. Korábban ( 10-04-én) a submadibularisban több 6-8 mmes nyirokcsomó volt, akkor ennyire részletes vizsgálat nem történt mint most. De a mostani vizsgálat sem igazolt a megnagyobbodáson kívül kóros eltérést. Kérdésem az lenne, hogy mire figyeljek, hogyan tudnék hozzájárulni egészségem helyreállásához. Annyit még szertenék elmondani, hogy idő közben 2 anyajegyet eltávolítottak és a varratszedés most ovlt 18-án ( már kicsit érzékeny volt a hátamon a hegg ) Ez estleg hozzájárulhatott e a nyirokmirigyek megnagyobbodásához? Az egyik regresszív naevus pigmentosus volt, a másik naevus pigmentosus congenitális. Rosszindulatúság jegyeit nem észlelte a szövettan. Köszönöm megtisztelő válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a Epstein-Barr fertőzés témában


Kérdés: 2011. október 20., 15:56; Megválaszolva: 2011. október 21., 14:52
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt
Megfertőződhettem veszettséggel?
COVID 19 fertőzés