• Ureaplasma urealyticum tünetmentesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Vizeletemből 10E4 csíraszámban tenyésztették ki az ureaplasma urealyticum-ot. Azonban sem nálam, sem partneremnél nem jelentkeztek tünetek, 27 hónapja vagyunk együtt. Lehetséges, hogy az előző kapcsolatunkban fertőződött meg valamelyikünk és ilyen hosszú ideig egyikünknél sem okozott tüneteket? Vagy szinte biztos, hogy harmadik személytől kaphatta el a párom? Kizárólag nemi úton terjed ez a baktérium? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a ureaplasma témában

        Kedves Kérdező ! Az ureaplasma fertőzés általában enyhe tünetekkel jár, reggeli órákban folyás, enyhe vizelési panasz , ritkán ágyéki nyirokcsomó duzzanat jellemzi. A fertőzés szexuális úton történik. Fertőzött nők férfi partnerei 50 %-ban tünetmentesek. A lappangási idő néhány nap és 6 hét között változik. Antibiotikummal rövid idő alatt tünetmentesség érhető el. Hogy ki kitől fertőződhetett, arra nem tudok válaszolni. Továbbá nem értem, ha Ön panaszmentes, akkor mi okból történt vizelet tenyésztés.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 29., 16:30; Megválaszolva: 2011. július 31., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: