Kétoldali nyirokcsomó duzzanat

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Lassan másfél hónapja megvannak duzzadva mindkét oldalon a nyirokcsomóim! A labor eredményemen a süllyedés 27mm/h, C reaktív feh. quantitatív 9.10mg/l, Globulin IgM 2.71g/l, Haemotocrit 37.5%, TSH normál. Voltam ultrahangon: Cystosus képlet a bal oldali pajzsmirigylebenyben.Lymphadentis colli I.u. Megváltozott szerkezetű submandibularis nyálmirigyek. Fül-orr gégészeti vizsgálaton semmit nem találtak. Ma voltam vérvételen és nézik a toxoplasmát, de sztem az is kizárható. Az orvosok tanácstalanok, h mi okozhatja a duzzanatot.Torkom nem piros, nem voltam megfázva, nem voltam beteg, nem volt lázam. A duzzanatok van h kicsit visszább húzódnak, van hogy jobban megdagadnak, de teljesen nem húzódnak vissza, van többnyire fájdalmasak.Kaptam már 6 napos Sumomed kezelést, de hatástalan volt. A hétvégén, étvágytalanság, hányinger hidegrázás jelentkezett, mondhatni egész nap... Múlt éjjel verejtékezés jelentkezett, az eddig mért legmagasabb hőm 37, 5 volt. Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint, miket érdemes még megvizsgáltatni, minek előjele lehet ez.Lehet nyálkő, érdemes Ct-t csináltatni? Az utóbbi időben gyakoribb a fejfájás is, meg izomfájdalom is előfordul. Nehezebben nyelek és talán a viszketés is a tünetek közé sorolható. A többi nyirokcsomómban nem észlelhető duzzanat. köszönettel: LAAR

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Hölgyem!

Életkora, tünetei alapján bennem az autoimmun betegség merül fel. Erre utalnak a megváltozott szerkezetű submandibularis nyálmirigyek, valamint az ehhez kapcsolódó egyéb tünetei, amelyeket a levél végén sorol fel. Javaslom, keressen fel egy belgyógyászati, vagy reumatológiai szakrendelést, ahol az ilyen jellegű betegségek kizárása is lehetséges.

Kérdés: 2011. február 28., 15:33; Megválaszolva: 2011. március 13., 13:42
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Gyermek nyirokcsomo
Jo napot kislanyom 5 eves kb 2 3 eves kora ota van borsoszemnagysagu nyirokcsomoja van nyakon tarkonal mindket oldalon baloldali jobban latszik teljesen nem...
Infekció?
Tisztelt Doktor! Féléve fennalló tuneteim vannak, orvosrol orvosra jarok, teljesen elvesztem a magyar egeszsegugy rendszereben, magán utakon próbálok...
nyirokcsomó/fájdalom
Tisztelt Doktor úr/nő! Már kérdeztem a nyirkcsomóimmal kapcsolatban.Lassan 3 hónapja meg vannak duzzadva.De mivel mononukleózist diagnosztizáltak...
megnagyobbodott nyaki nyirokcsomó
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Több mint 2 hónapja észleltem a nyakamon pár megduzzadt nyirokcsomót, amik többnyire fájdalmatlanok, a legnagyobb...