• Nyaki nyirokcsomók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Két hónapja elkezdett fájni mindkét oldalt a nyaki artéria környéke, ami elalvásnak vagy izomláznak tűnt. Van hogy megszűnik és elfelejtem, de néhány nap múlva újjult erővel jelenik meg egy másik helyen. -Közben átestem egy légúti vírusos megbetegedésen, melyből felépülve azt tapasztaltam, hogy a nyaki nyirokcsomók egy kicsit duzzadtak lettek és folyamatosan tompán fájtak. Mivel azt hittem, hogy ez még a betegség utóhatása, házi praktikákkal kúráltam magam. - Most a fájás áthelyeződött a torkomra. Azt érzem, hogy nem belül a nyelőcsövem fáj, hanem valami egyéb amit nem tudok beazonosítani. Egész idő alatt nem voltam lázas, nincs külső látható elváltozás. Csak fájogat, ami inkább mozgás hatására jelentkezik. Van néhány rossz fogam, aminek a kezelése az orvosom szülési szabadsága miatt elhúzódik, de az sincs gyulladásban. Mi okozhatja ezt a kellemetlenséget ? Hol kaphatok egy olyan komplex vizsgálatot ahol nem kell rengeteget a váróteremben ülni és teljes értékű leletet kapok ?

        Dr. Rákóczi Éva válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Uram! A nyaki nyirokcsomók megjelenése, valamint a torokfájás hátterében vírusos fertőzés valószínű. Feltétlenül kellene egy vérvétel, amely segíthetne a probléma beazonosításában. Kérem, forduljon a háziorvosához, aki ezt kezdeményezni fogja, valamint megvizsgálja Önt, és megnézi a torkát, vajon mi fájhat ott. Mindezek segítségével a kezelése is könnyebbé válik.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 24., 14:46; Megválaszolva: 2011. január 26., 20:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés