Tud valamit ajánlani?

több mint egy 4 hónapja nőgyógyászati promlémám van ureplasma betegséget észleltek tudna segíteni előreis köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza ureaplasma témában

Kedves Hölgyem!

A korábbi kezelésről nem ír, így pontos választ adni nem tudunk. Az Ureaplasma makacs kórokozó, és egyre több antibiotikumra rezisztens. A gyakorlatban empírikusan vagy a mikrobiológiai vizsgálatok eredményének megérkezése előtt kezdik a kezelést. Ureaplasmák elpusztítására általában doxycyclin 2x100 mg szájon át bevétele javallt 8 napon keresztül.Elhúzódó, kiújuló fertőzésben az egyszeri azithromycin adagolás helyett biztosabb 6 napon keresztül ennek 500 mg-os adagjának bevétele. Ha az egyik említett szer sem hat, s semmiképp nincs lehetőség az antibiotikum érzékenység vizsgálatára, másik ajánlott szerrel kell próbálkozni. Mivel mindezen antibiotikum vényköteles, feltétlenül szükséges nőgyógyászhoz vagy nemi beteg gondozásban jártas szakemberhez fordulnia.

Kérdés: 2011. január 22., 18:05; Megválaszolva: 2011. január 25., 09:19
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény
Influenza oltás
Lehet poszt-COVID?