Terhességi toxoplasma

Jelenleg 19 hetes kismama vagyok, harmadik gyermekemet várom. Egymást követő 2 vérvétel után megállapították, hogy terhességi toxoplazma fertőzésem van. Értetlenül állok a dolog előtt, mert már előző terhességeim során megállapították, hogy egyszer már átestem ezen a fertőzésen, megnyugtattak, hogy többször nem lehet elkapni. Leírnám részletesen az eredményeimet, kérem mondja el véleményét, valamint azt, hogy elég-e a 4D-s ultrahang ahhoz, hogy meggyőződjünk róla, hogy a babánk egészséges, valamint elég-e napi 1x3 Rovamycine tabletta szedése? Eredményeim 1. gyermeknél Borrelia burgd. IgM ELISA pozitív 25 BBU⁄ml Borrelia burgd. IgG ELISA negatív 2. gyermeknél Toxoplasma IgM terhesek negatív Toxoplasma IgG terhesek pozitív 161 IU⁄ml Ép immunrendszer esetén védettnek tekinthető. Ismtételt vizsgálat nem szükséges. 3. gyermeknél 1. vérvétel Toxoplasma gondii IgG⁄ELISA 178 IU⁄ml pozitív (BIO-RAD) Toxoplasma gondii IgG⁄ELFA 89 pozitív (VIDAS) Toxoplasma gondii IgG aviditás 0, 39 magas aviditás ⁄ELFA (VIDAS) Magas aviditás miatt a 4 hónapon belüli Toxoplasma gondii fertőzés nem valószínű. Toxoplasma gondii IgM⁄ELISA 1, 6 pozitív (BIO-RAD) Toxoplasma gondii IgM⁄ELFA 0, 5 negatív (VIDAS) 2. vérvétel Anti-Toxoplasma gondii IgM típusú ellenanyagok kimutatása pozitív, cut-off index: 1, 3 ELISA módszerrrel (BIO-RAD) Anti-Toxoplasma gondii IgG típusú ellenanyagok kimutatása pozitív, 98 IU⁄ml ELISA módszerrel (BIO-RAD) Anti-toxoplasma gondii IgA típusú ellenanyagok kimutatása negatív, cut-off index<0, 8 ELISA módszerrel (BIO-RAD) Toxoplasma IgG aviditás (BIO-RAD) közepes 4 hónapon belüli fertőzés nem zárható ki Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza toxoplasma témában

Tisztelt Hölgyem!

A leletei alapján teljességgel nem lehet dönteni. Kérdés, volt-e, van-e valamilyen egyéb tünete a szerológiai eredmények mellett. Miért kezdeményezték a vizsgálatot, rutinszerűen, vagy valamilyen egyéb oka volt a vérvizsgálatoknak? Milyen a nőgyógyász véleménye alapján a baba fejlődése? Ezeket a kérdéseket ha megválaszolja, többet tudok segíteni. Egyelőre aggodalomra nem látok okot, de a válaszokra szükségem van. Köszönöm a türelmét, és ha jelentkezik, azt is.

Kérdés: 2011. január 11., 13:17; Megválaszolva: 2011. január 21., 20:52
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt
Covid vakcina