Koraterhesség- afta

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 7 hetes terhes vagyok. Az elmúlt 2 hétben lányaimnak nagyon csúnya aftafertőzés volt a szájában, torkában. A kisebbik lányom szopik, és a mellbimbóudvaromon kialakult egy nehezen gyógyuló gennyes seb, ami kb. 2 hétig nagyon csúnya volt, most kezd el teljesen beforrni. A kérdésem az lenne, ez lehet-e tőlük elkapott aftafertőzés, és a pocakomban lévő magzatra veszélyes-e? Azt még hozzá kell tennem, h nekem soha nem volt sem aftám, sem herpeszem, és azért ijedtem meg, mert azt olvastam, az aftát is herpeszvírus okozza, és a terhesség alatt szerzett primer fertőzés a magzatnál idegrendszeri károsodáshoz vezethet. Milyen vizsgálat mutatná ezt ki? A nőgyógyászom csak legyintett a kérdésemre, h ó, nem lesz ott semmi baj. Én azért félek... Köszönöm válaszát: Kamilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza a afta témában

Kedves Kamilla! Gratulálok gyermekeihez és s születendőhöz is. A mellbimbón Ön által leírt gennyes seb (ha valóban gennyes) kórokozója baktérium, nem vírus. Ha az rendbejött, és begyógyult, akkor a továbbiakban veszély nem fenyegeti születendő gyermekét. A későbbiekben vigyáznia kell szoptatás alatt az emlők tisztaságára, sértetlenségére, nehogy megismétlődjön a fertőzés. Herpeszvírus fertőzés ebben az esetben nem jön szóba, és kimutatására sincsen szükség.

Kérdés: 2010. augusztus 21., 12:54; Megválaszolva: 2010. szeptember 10., 07:24
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt
Megfertőződhettem veszettséggel?
COVID 19 fertőzés