Lágyéki nyirokcsomó duzzanat

Tegnap vettem eszre hogy a jobboldali lagyeki nyirokcsomo meg van duzzadva de mara mar faj is es kenyelmetlen erzetet ad. mitol lehet? nincs semmilyen serulesem, egy ket csipes a labon, periodusom ma kezdodott s 1 nappal azelott h eszre vettem volna nagyon kemenyen bicajoztam (600m szintkulonbseget 6 km-en) es emiatt eros izomlazam van mindenhol meg a lagyekomnal is. van osszefugges? koszonettel, dora

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nyirokcsomó témában

Kedves Dóra!

Nem valószínű, hogy ez a nyirokcsomó duzzanat az izomlázzal, megterheléssel lenne összefüggésben. A szunyogcsípés sem okoz ilyet, azonban ha kullancs is megcsípte  mostanában, az eredményezhet ilyet. Bármilyen átmeneti fertőzés, hasmenés, hugyuti fertőzés, vagy bőrérülés is okozhat ilyen, ún. reaktív nyirokcsomóduzzanatot. Erre az jellemző, hogy max. 1 cm körüli, jól elmozdítható a nyirokcsomó, és néhány hét alatt visszahúzódik, teendő sincsen vele. Ha viszont mindkétoldalon jelentkezik, több is, akkor mindenképpen el kell menni UH vizsgálatra, és attól függően vizsgálni tovább, hogy mi okozhatja.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. június 28., 11:15; Megválaszolva: 2009. június 28., 11:15
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény
Influenza oltás
Lehet poszt-COVID?