Laboratóriumi lelet értelmezése

Se.Borrelia burg.IgG kimutatás 2, 45 NTU nem reaktiv

Se.Borrelia burg.IgM kimutatás 1, 36 NTU nem reaktiv

 

Kor: 17 é

Legyen szíves segíteni abban milyen vizsgálatokra van még lehetőség, hogy minél nagyobb biztonságu eredményt kaphassunk, illetve a referencia értékeket is szeretném megismerni és a további teendőket.

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Borrelia témában

Kedves Kérdező!

Valószínűleg orvosa, aki kérte ezt a laborvizsgálatot, informálta az eredményről és annak jelentőségéről. A módszerek, referenciaértékek és mértékegységek laboronként eltérőek lehetnek. A "nem reaktív" mindenesetre azt jelenti, hogy negatív, nem pozitív az eredmény, azaz az értékek nem érték el azt a küszöböt, amelynél jelentőséget kellene nekik tulajdonítani. Ha megfelelő időben vették le a vizsgálatra a vért, valószínűleg nincs teendő. De ehhez ismerni kellene az esetet, hogy mi miatt történt a laborvizsgálat, milyen tünetek indokolják, mikor csípett a kullancs, stb. Ezeket megint csak a kezelőorvosnak kéne tudnia.

 

 Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 23., 13:13; Megválaszolva: 2009. június 23., 13:13
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?