Laboratóriumi lelet értelmezése

Se. Borrelia burg. IgG kimutatás 2, 45 NTU nem reaktiv

Se. Borrelia burg. IgM kimutatás 1, 36 NTU nem reaktiv

 

Kor: 17 é

Legyen szíves segíteni abban milyen vizsgálatokra van még lehetőség, hogy minél nagyobb biztonságu eredményt kaphassunk, illetve a referencia értékeket is szeretném megismerni és a további teendőket.

 

WEBBeteg szakértő válasza Borrelia témában

Kedves Kérdező! Valószínűleg orvosa, aki kérte ezt a laborvizsgálatot, informálta az eredményről és annak jelentőségéről. A módszerek, referenciaértékek és mértékegységek laboronként eltérőek lehetnek. A "nem reaktív" mindenesetre azt jelenti, hogy negatív, nem pozitív az eredmény, azaz az értékek nem érték el azt a küszöböt, amelynél jelentőséget kellene nekik tulajdonítani. Ha megfelelő időben vették le a vizsgálatra a vért, valószínűleg nincs teendő., De ehhez ismerni kellene az esetet, hogy mi miatt történt a laborvizsgálat, milyen tünetek indokolják, mikor csípett a kullancs, stb. Ezeket megint csak a kezelőorvosnak kéne tudnia.    Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 23.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Kullancscsípés?
Tisztelt Dr-nő! Borellia iGszérum15AUml+punktátum5AUml poz A vérvételi eredményemen ez állt, és felvilágosítást csak januárban kaphatok mivel a dr-nő...
Mi a teendő pozitív borrelia teszt...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A mikrobiológiai lelet eredményei: Borrelia IGg Pozitiv 39 BBU/ml  szeropozitiv Borrelia IgM  gyengén pozitiv 18...
Bakteriális intim fertőzés átadható?
Hepatitis B
Tisztelt Doktornő! Most ismerkedek egy férfival, csókig jutottunk. Ezt követően mondta el, hogy jópár éve hepatitis B fertőzöttséget diagnosztizáltak nála,...
Clamydia terjed e fürdővízzel?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném tudni, hogy Clamydiával diagnosztizált szülő fürdővízzel átadhatta-e a kórokozót gyermekének? Válaszát köszönöm.
Hpv fertőzés során, hogyen lehet...
Kedves doktor úr, HPVt diagnosztizáltak nálam le, három héttel ezelőtt, valószínűleg a páromnál is jelen van. Két héttel ezelőtt megkaptam a HPV elleni...