• Az övsömör meddig fertőz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

        Azt szeretném tudni, hogy meddig lehetek fertőző a környezetem számára szemen megjelent övsömör után. Már harmadik hete vagyok betegállományban. Az első tüneteim (szemviszketés, fájdalom) 23 napja kezdődtek, a kiütések rá 5 napra jelentek meg a szemduzzanattal és nyirokcsomóduzzanattal együtt. A kiütéseken nem lettek hólyagok, csak leszáradtak. Jelenleg még a bőröm érzékeny, a szemem picit viszket és a nyirokcsomóim kissé fájdalmasak. Mikor mehetek felelősséggel dolgozni?

        Válaszát előre is köszönöm: Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a övsömör témában

        Kedves Gabriella!

        Ha nincsenek hólyagok, akkor nyugodtan menjen dolgozni, nem fertőz.


         

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-02 22:17:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        két napja vettem észre a képen látható piros foltot