Covid teszt oltás előtt

Kedves Doktornő! 10 napja tartó enyhe náthás tüneteim (hőemelkedés, fejfájás, enyhe torokfájdalom, kaparó érzéssel, köhögés, gyengeség, váltakozó orrdugulás/orrfolyás) miatt jelentkeztem a háziorvosomnál. Miután szag és íz érzés zavar nem jellemzi a tüneteimet azt mondta, hogy biztos nem lehetek Covid fertőzött. Covid-teszt készítést nem tartotta indokoltnak. Felírt antibiotikumot, amit nem szedtem be, miután a testhőmérsékletem 35,4-re csökkent és (ugyan nem szűntek meg, de) enyhültek a panaszaim. Oltásra regisztráltam, egyetlen alapbetegségem (5 éve kezelt) pajzsmirigy alul működés. Influenza elleni védőoltást felvettem novemberben. Várható, hogy a közeli napokban felkeresnek oltás beadásához időpont egyeztetés miatt. Sokat olvastam szakmai írásokban arról, hogy a Covid fertőzés különböző, enyhébb/súlyosabb tünettel jelentkezhet. Ha esetleg Covidos vagyok, az oltás beadás időpontja, mennyisége, fajtája átgondolandó. Fentiek miatti elbizonytalanodtam, melynek eloszlatásához abban kérek Öntől segítséget, hogy csináltassak-e Covid-tesztet oltás előtt, ha igen, melyiket ajánlja? Válaszát/tanácsát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Léhyné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza témában

Kedves Kérdező, amennyiben átesett a fertőzésen, akkor is szükséges lesz vakcina beadása, hogy hosszú távú védettséget sikerüljön elérni, de az oltás előtt érdekes lehet egy szerológiai vizsgálat végzése, mivel az íz- és szagérzés vesztéssel kapcsolatos tünetek hiánya egyáltalán nem zárja ki a COVID fertőzés zajlását. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien

Kérdés: 2021. február 13., 09:27; Megválaszolva: 2021. február 28., 15:08
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció
Covid oltás
Tisztelt Doktor Úr! Március 7-én kaptam meg az első AstraZeneca oltást, mint krónikus beteg. Két héttel később pozitív lett a PCR tesztem, vagyis...
Astra zeneca oltás