Koronavírus, vesegyulladás

Tisztelt Dr! Ukrajnában élünk, kórházakba már csak a legsulyosabbakat fogadják, full tele van, orvosok házhoz nem jönnek, járóbeteg ellátás nehezen kivitelezhető. Feleségemnem (29 éves nő) orrdugulással kezdődött. Az iskolában lett egy gócpont, bezárták, és gyermekünknek már másnap jelentkezett egy 4 napos láz, valamint ötödik nap 12x hasmenés. Következő nap már rendben volt, viszont a páromnak lett 37.5 láza. Aztán elvesztette a szaglását, majd mindez megszűnt 1 hét alatt (mindhárman naponta kétszer inhaláltunk inhalátor géppel sóoldatot). Ezután pár nappal párom fájdalmat érzett hasa környékén, másnap reggel elájult, a keze kitekeredett, az ujjai, mintha törtek volna kifelé, kiverte a víz... Mentő jött hozzá, javaslatukra adtunk le vért, vizeletet, ügyeletes orvos szerint a vizeletminta azt mutatta, hogy vesemedence gyulladása lett, úgy gondolja Covid miatt (vérkép latin betűs rövidítésekkel is rendelkezik, ezt csatoltam). Erre írtak gyógyszereket. Ez volt szerdán. Tegnap csináltattunk magán laborban tesztet (szerológiai), aminek ma lett meg az eredménye: pozitiv. IGG: 15.02 IGM: 6.630 Ezeket a számokat hogyan kell értelmezni? Antibiotikumot kapott a veséjére (Zinnat), ezt ugye nem gond, ha szedi? Jelenleg már mondhatni teljesen jól van, szóval innentől várhatóan meggyógyul ugye? Van-e valamilyen teendő? Elkülönítés már gondolom innentől teljesen felesleges. Nekem 1 napos hidegrázásom volt hasmenéssel (mikor a kisfiamnak, egyszerre), gondolom ha eddig nem kaptam el, már nem is fogom (vagy csak nem jött ki rajtam). Mindenesetre hétfőn megyek én is tesztre.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a covid19 témában

Kedves Kérdező! A csatolt leletben a vizelet lelet nem szerepel, valamint gyulladásos értékek sem, így a vesemedence gyulladásról nem tudok véleményt mondani. Az elkezdett Zinnatot szedje az előírtaknak megfelelően. A szerológiai tesztben az IgM az aktív fertőzésre utal, ami nyilván csökkenőben van már, az IgG a védettséget jelzi. Valószínűleg Önnél és a fiánál is enyhe formában zajlott le a fertőzés, a panaszok kezdetétől 10 napig mindenképpen otthoni karantén szükséges.

Kérdés: 2020. november 28., 17:05; Megválaszolva: 2020. november 29., 20:20
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt