• PEP kezelés mellett is kimutatható a hiv fertőzés az ablakperiodus lejárta után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Volt egy védekezés nélküli szexuális kapcsolatom egy olyan személlyel, akiről kiderült, hogy több partnere is volt és intravénás droghasználó. Emiatt PEP kezelésen veszek részt, melyet 72 órán belül el is kezdtem. A kezelés a Tivicay és a Dunotrisin gyógyszerekből áll. A kérdésem arra irányul, hogyha 4 hét után, vagyisva hiv fertőz~s ablakperiodusa után csináltatok hiv tesztet és esetleg pozitív vagyok nutathat az negatív státuszt a gyógyszer hatása miatt? Tehát elképzelhető, hogy a hiv fertőzésnél az ablakperiodus lejárta után sem mutatható ki a fertőzöttség mert a gyógyszer hatására bem termel elegendő antitestet a szervezetem? Váladzát előre is köszönöm, Sándor

        Dr. Sarkadi Adrien válasza a HIV témában

        Kedves Kérdező! HIV vírus fertőzés diagnózisának kimondására összetett módszereket alkalmaznak, melyeknek csak egy része alapul antitest kimutatáson, más részük a vírus direkt kimutatását célozza meg. Javaslom, hogy az Ön helyzetében felmerülő kérdéseket kezelőorvosával vitassa meg, aki részletesen ismeri az Ön eddigi eredményeit és előzményeit. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus szakorvos


        Kérdés: 2020. április 24., 09:09; Megválaszolva: 2020. május 13., 16:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.