• Milyen szakorvoshoz forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm!Tüneteim miatt STD szűrésen vettem részt és az eredmény Herpes Simplex 1 IgG:149.6 U/ml lett.Normál érték 0,0-20,0.Herpes simplex 1 IgG megjegyzés:Határérték:21-25 Szeropozitivitás:26-1000 Tüneteim következők:4,5 alkalommal szem kötőhártya gyulladás,éjszakai izzadás,fejfájás is szokott lenni,hirtelen fellépő izom gyulladás,ami infektológus szakorvos javaslatára Acyclovir 400 tabletta bevételével elmúlik.Fáradékonyság,levertség,könnyű megfázás.Legutóbb hirtelen stressz helyzet után begyulladt a fülem amit fül-orr gégész szakorvos sürgősségi ellátáson kezelt.1 alkalommal arcüreg gyulladásom is volt ami kezelésre elmúlt.Sokszor viszket a hátam leginkább éjszaka.Immunrendszerem nagyon gyenge.Kérdésem az lenne milyen szakorvoshoz forduljak az adott tünetekkel aki hatékony terápiás kezelést tudna felállítani?Köszönöm szépen!

        Dr. Pék Tamás válasza a HSV témában

        Tisztelt Kérdező! Ezek alapján annyit lehet kijelenteni hogy volt már herpeszvírus fertőzése, amelynek a kiújulása elég széles határok között váltakozik. Ugyanakkor a herpesz reaktivációja nem szokott általános tünetekkel járni. Valamint ez nem állhatna összefüggésben arcüreg gyulladással, náthával. Ha immunbetegség gyanúja merül fel, akkor immunológus lenne a célszerű választás első körben. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. január 02., 22:07; Megválaszolva: 2020. január 14., 09:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Toxoplasma laboreredmény értékelésében szeretném a segítségét kérni. Jelenleg 6 hetes terhes vagyok, januárban már volt egy toxoplasma labor, ami akkor friss fertőzésre utalt, és el is vesztettem a babát. Annak az értékei:...
        Tisztelt Doktor Úr, Doktor nő! A pénteki nap folyamán egy hajléktalan hölgy segített nekem, mert bajba kerültem. Megkért, hogy cserébe vegyek tőle egy újságot, amit árult.... megtettem, viszont a kezem kissé hozzáért az övéhez és ugye az...
        Üdvözlöm Nemrég írtam Önöknek hogy kislányom szerintem övsömörös. Tegnap elvittem orvoshoz és valóban az...egy durván 3cm és csík van melllkasa és a hasa között oldalt összesen 13 hólyagból áll. Inkább csak viszket neki néha,...
        Üdvözlöm A kislányom 9 éves a a hasa és a mellkasa között az oldalán kb 2 cm csíkban 12 db kicsi hólyagot fedeztem fel. Viszket neki néha és néha ég neki. Naponta max 2-3 alkalommal. Fájdalma nincs.Félek hogy övsömör de leginkább azért...