• Torok panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot Doktornő! Már 3 hónapja tartó torokgyulladásom van, ami helyenként javul, néha áttér a mandulára is. Voltam már 5 fül orr gégésznél, annyit megállapítottak, hogy nem a mandulám miatt van. A betegség előtt sokat tartozkodtam Angliában vendégmunkásként, ahol a szobám néha penészes, és mindig nyirkos volt. Ezután egy thaiföldi nyaralasra mentem, ahol kijött a betegség. 2 orvos megvizsgált ott, azt állitották hogy a láz a gyengeség és a verejtékezés meg a szédülés is mind tensilitis miatt van. Hazaérve enyhültek a tünetek, csak a torokfájás maradt meg. Kivizsgáltak. Nem trópusi betegségről van szó. Minden további vizsgálat negatív lett. Teljes vérkép, mellkasröntgen (ugyanis mellkasi fájdalmaim is voltak) ekg, tsh mind negatív volt. Azóta 3 fajta antibioutikumot is beszedtem (Penicilin, Zinnat, és baktériális fertőzes ellen is nevét elfelejtettem, erős, 3 tabletta van egydobozban), egyik se használt. Próbáltam már mindent, teákat, gyógykúrát, béres cseppet, vitaminokat, sós vizes gargalizálást is. Jelenleg fáradtságérzet, gyengeség, felső léguti panaszok megmaradtak. Ez a betegség teljesen munkaképtelenné tett, teljesen legyengült az immunrendszerem is. Ha esetleg van valami ötlete kérem segítsen. Felmerült már jó pár dolog, mononucleosis infectioza is, várok még egy leletet a trópusi betegségekkel foglalkozo doktornőtöl is. Reflux betegséget nem gyanítok, de azt még nem vizsgálták. Előre köszönöm segítségét! A legutóbbi doktornő szerint angliában kaptam el valamit és 3-4 hétig lappangott, kijött nyaralásom közben, plusz felülfertőzödött. Minden információt leírtam amit csak tudtam

        Dr. Sarkadi Adrien válasza a torokgyulladás témában

        Kedves Kérdező! Betegségének hossza miatt a mononucleosist elvetném, tekintve, hogy több fül-orr-gégészeti vizsgálat történt, illetve laboratóriumi vizsgálatai negatívak, nem látom indokoltnak a további, torokgyulladásra irányuló antibiotikum kezeléseket. Elképzelhető, hogy lezajlott egy vírusbetegsége, azonban az antibiotikumok sem véletlen hatástalanok, az ismételt kezeléseknek több negatív hatása, mint eredménye várható az Ön esetében. Immunológiai-allergológiai vizsgálat, gasztroenterológiai/reflux kivizsgálás jöhet szóba, amennyiben infektológus a fizikális vizsgálata, laborjai alapján indokoltnak látja, néhány speciális szerológiai vizsgálat még megfontolandó lehet. Mielőbb lépjen tovább egyéb szakorvosi vizsgálat irányában, valószínűnek tartom, ha 5 fül-orr-gégész nem találta okát betegségének, nem abba az irányba kellene tovább nyomozni. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus


        Kérdés: 2020. január 02., 16:52; Megválaszolva: 2020. január 08., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Azt szeretném kérdezni, hogy ha valaki HIV vírussal fertőzött és annak az egyik ruhájával(pl nadrág) valaki maszturbál akkor az elkaphatja a betegséget? Vagy egyáltalán a ruhán megmarad a fertőzés, mert én azt olvastam, hogy csak...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció