• Lehetnek ennek így szövődményei és mik azok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Két hete kórházi beutalót kaptam egy egerektől kapható, vírusos agyhártyagyulladás eléggé megalapozott gyanújával. Sajnos nagyon komoly családi problémák miatt, ezt nem tudtam igénybe venni, itthon vergődtem fejfájás és lázcsillapítóval, fülcseppel (Ciloxán) folyamatosan szédülve, émelyegve, étvágytalanul, hányingerrel, miközben a fejem olyan volt, mintha forró fűrészpor lenne benne, a szemgolyóim fájtak, rázott a hideg és folyton aludni kívántam. Még a fejbőröm is fájt olyannyira, hogy fésülködni is problémát jelentett. Az egész folyamat nagyjából 20-25 napig tartott, ma már nem szédülök, lázam nincs, fejem nem fáj, de nagyon gyengének érzem magam, a kezem remeg. Ez utóbbi lehet akár attól is, hogy inzulinnal kezelt cukorbeteg vagyok és nem tudtam a megfelelő módon étkezni.(?) Szeretném megkérdezni, hogy mivel láthatóan és érezhetően jobban vagyok, várható e még valamilyen visszaesés, vagy később jelentkező szövődmény? Egyelőre nincs erőm, de főleg bátorságom a Doktornőm szeme elé kerülni, ezért faggatódzom ilyen formában a várható kilátásaimról. Válaszát előre megköszönve, tisztelettel üdvözlöm Mariann

        Dr. Sarkadi Adrien válasza a meningitis, agyhártyagyulladás témában

        Kedves Kérdező! A vírus pontos megnevezése nélkül csak feltételezni tudom, hogy az LCM vírusról lehet esetleg szó. Amennyiben ennek gyanúja állt fenn, az Ön alapbetegsége hajlamosíthatta arra, hogy a kórkép súlyosabb formában jelentkezzen és Ön ilyen neurológiai tünetektől szenvedjen. Ez az agyhártyagyulladással járó forma mindössze a gyengült immunrendszerű egyének esetén is 10-20%-ban fordul elő, fatális szövődmények az esetek 1%-ban várhatóak. Tehát valójában Ön már így is egy szövődmény áldozata lett a felsorolt tünetek alapján, melyekkel úgy gondolom nem tette jól, hogy otthon lábadozott. Keresse fel orvosát, aki nagy valószínűséggel neurológiai vizsgálatot is kér majd, és a kivizsgálás során a pontos eredet és az igazi kórokozó mivoltára is fény derülhet. A pontos prognózist csak abban a helyzetben lehet megfogalmazni, ha a kórokozó már ismert. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus


        Kérdés: 2019. szeptember 09., 14:34; Megválaszolva: 2019. szeptember 11., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: