Paraziták az agyban

Tisztelt Szakértő! 63 éves nő vagyok. Csontritkulás megelőzésére évek óta mákolajat fogyasztok, a legutóbbi dexa-leletem igazolja hatásosságát. Az elmúlt év második felében – idén március 16-ig - annak a gyártónak a termékét fogyasztottam, amelynek üzemét a NÉBIH bezáratta súlyos higiénés hiányosságok, pl. rágcsálókkal fertőzöttség miatt. https: //www.youtube.com/watch? v=Ce9Wk2e_Lp8 Változatos tüneteim alapján akár egértetemek ill. -ürülék, valamint rágcsálóirtó szer maradvány is kerülhetett az általam naponta fogyasztott hidegen sajtolt termékbe, melyet a vállalkozás tanúsítványa szerint "szigorúan kontrollált HACCP rendszerben dolgozó" élelmiszergyártó üzemben  állítottak elő. Az infektológiai és székletvizsgálatok nem igazoltak fertőzést. A negatív leletek ellenére az infektológus főorvos javasolja annak a 2 – combon ill. térd melletti - bőr alatti csomónak további vizsgálatát, ill. belőlük szövetminta nyerését, melyek vélhetően az elszenvedett mérgezéstől/fertőzéstől jöttek elő és hónapokon át kiterjedten erős fájdalmakat okoztak. A feltárás paraziták beágyazódását lenne hivatott igazolni vagy kizárni. Kérdésem: az elmúlt 4-6 hétben jelentkező újabb tüneteimet (jobb oldali tompa fejfájás nap mint nap, 4-5 napig tartó, majd megszűnő jobb oldali fülfájás, jobb váll fájdalma és nyakmerevség 1-2 napon át) okozhatják-e vajon agyban megtelepedett paraziták a negatív szerológiai leletek ellenére? (Problémámmal szemben a háziorvos meglehetősen elutasító, mintegy „büntetésül” amiatt, hogy gyógyszer helyett tudománytalan módját választottam a csontritkulás kivédésének.) Köszönettel: veva53

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza paraziták témában

Tisztelt Kérdező!

A szövettani vizsgálatnak minden esetben értelme van, ha a diagnózis nem egyértelmű, nem csak parazita fertőzés gyanúja esetén. A negatív szerológia úgy általában nem zárja ki a parazitás fertőzést, hiszen többféle kórokozó létezik, nem tudni, hogy milyen vizsgálatok történtek. Van olyan kórkép is ahol nem a szerológia a diagnosztikus módszer. Ugyanakkor tünetei nem specifikusak parazita fertőzésre, a leírtak alapján nem gondolom hogy ilyen jellegű problémája lenne. Ha tünetei nem javulnak, ideggyógyászati szakvizsgálat indokolt lehet.

Tisztelettel:

Kérdés: 2016. november 14., 22:52; Megválaszolva: 2016. november 20., 17:26
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény
Influenza oltás
Lehet poszt-COVID?