Sok esélye lehet a HÍV fertőzésnek?

Tisztelt doktor úr! Olvastam egy fórumban, hogy a hív tesztek, valakinél akkor sem mutatnak ki pozitív eredményt, ha az pozitív..azt írta az illető, hogy kéthavonta nézik a párját (mert valami sport iskolában van) és neki minden lelete negatív, ennek ellenére, ő hív pozitív lett pedig hűsgesek egymáshoz.Ez lehetséges? Mármint a teszt tévedhet ekkorát? Ícy én is elkezdtem rettegni ujra, hogy esetleg én is azvagyok és közben megfertőzhettem valamelyik családtagom.. A Bőrön át is bejut a hív vírus, vagy ahoz kis sebnek kell lenni? pl, ha vérzik az ujja valakinek, de nem veszi észre, és megfogja a kezét valakinek, akkor már van esélye a fertőzésnek? vagy szeretkezés közben hüvelyváladék vagy ondó kerül a bőrre? a férfiak előváladékától is lehet hív vírust kapni? A makacs hüvelygoma az a hív tünete? Tlán már pszhihológus kéne, mert nem tudok szabadulni attól, hogy hív vagyok. Köszönöm válaszát! tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza HIV, AIDS témában

Tisztelt Kérdező!

A tesztek nem tévednek ekkorát.

Az ép bőrön nem jut át a vírus. A betegség szexuális úton, valamint vérrel terjedhet. Hüvelyváladék, ondó bőrre kerülése sem okoz fertőzést, ahogy az sem jelent kockázatot, ha valaki nem veszi észre hogy vérzik a keze és megfogja más kezét, ahol ép a bőr. A makacs hüvelygomba elég gyakori állapot, nem csak HIV betegségben fordul elő, érdemes lenne felkeresnie nőgyógyászát, ha panaszokat okoz.

Elképzelhető, hogy egy pszichológus tudna ezeken felül még Önnek segíteni.

Tisztelettel:

Kérdés: 2016. január 01., 07:12; Megválaszolva: 2016. január 01., 17:24
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
HIV fertőzés gyanú
ajánlott HIV-re tesztelni?
HIV/ARS 3
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Alábbi kérdésemre visszatérve: https: //m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/fertozo_betegseg/164080 Ismét visszatért a...
HIV kiegészítés
Hív fertőzés?