Ha condilomám van, akkor akkor mindeképpen átadom a partneremnek?

Üdvözlöm! Még az előző kapcsolatomban kaptam el a condilomát, ha új kapcsolatom lesz, akkor mindenképpen átadom az új páromnak? Ha óvszert használunk akkor is? Ha a szemölcsök elmúlnak akkor is átadhatom? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Ha condilomám van,akkor mindenképpen átadom a partneremnek? témában

Tisztelt Hölgyem!

Nagy a valószinüsége, hogy uj partnerét is megfertőzheti.

A condyloma kialakulásáért a Human Papilloma Virus / HPV/ 6 és 11-s törzse a felelős.

Kérem, hogy ennek kicsit nézzen utána a neten!

..és kérem, hogy a nőgyógyászati vizsgálat alkalmával a cytológia mellett HPV tipizálást is kérjen.

Ön fiatal és nem árt a HPV elleni védóoltást beadatni, hogy a HPV ellen védve legyen.

A condylomás elváltozást mielőbb jó lenne eltávolitatnia.

Köszönöm bizalmát és ne haragudjon, hogy ilyen kategorikus vagyok, de sok kellemetlenséget tud okozni a condyloma, ha elterjed.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: annyit tudunk, hogy a HPV elsősorban váladék utján fertőz, igy a gumi sem véd teljesen

Kérdés: 2015. szeptember 13., 16:37; Megválaszolva: 2015. szeptember 13., 20:18
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid Pcr pozitiv
Covid PCR pozitiv vagyok két Astra- Zeneka vakcinácio utan! (2021. 07, 26. volt a 2.) Nincsenek komoly tüneteim, egyszerű influenza szerű tünetek. Nincs...
Mennyi idő után mutatható ki a...
Patkány által terjesztett betegség
Nyaki nyirokcsomók
Toxoplasma vizsgálati eredmények