HIV-fertőzés vérvételkor elkapható-e?

Tisztelt Doktor Úr! A héten elején voltam az Országos Epidemiológiai Központban HIV tesztet végeztetni. Az eredmény negatív lett. A vérvétel hétfőn történt, de a vérvétel helye kedd óta csíp meg fáj. A szúrás steril tűvel történt, de a nővér, aki a vért vette szerintem ugyanavval a kesztyűvel dolgozott mindenkinél. Attól tartok, hogy esetleg az előző ember által kicsit, akár szabad szemmel nem látható módon véres lett a kesztyű, amivel aztán az én vénámat kitapogatta, így az a bőrömre került és ily módon esetlegesen a szúrás során megfertőzhetett. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza HIV témában

Tisztelt Kérdező!

A fent leírt módon biztosan nem fertőződhetett meg, efelől megnyugodhat.

Tisztelettel:

Kérdés: 2015. augusztus 28., 14:17; Megválaszolva: 2015. augusztus 31., 18:41
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
HIV fertőzés gyanú
ajánlott HIV-re tesztelni?
HIV/ARS 3
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Alábbi kérdésemre visszatérve: https: //m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/fertozo_betegseg/164080 Ismét visszatért a...
HIV kiegészítés
Hív fertőzés?