fertőzést kaphatam -e?

Tisztelt Doktornő! Egy kertipartin friss gyümölcslevet is ittunk, gyümölcsturmixxal készült. Mint utóbb kiderült, aki készítette HIV fertőzött. Az lenne a kérdésem, hogy ha esetleg készítéskor megvágta magát, és kb. 5-6 perccel ittunk a gyümölcsléből az elkészülte után, előfordulhat-e, hogy megfertőződtem, ha esetleg a számban volt egy nem látható seb?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza HIV témában

Tisztelt Kérdező!

Ilyen módon a megfertőződés gyakorlatilag kizárható. A vírus a környezetben nagyon hamar elpusztul.

Tisztelettel:

Kérdés: 2015. május 13., 12:43; Megválaszolva: 2015. május 17., 20:32
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció
Covid oltás
Astra zeneca oltás