Meddig fertőz a HPV? Átadhattam szexuális úton?

Jó napot! Én azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy pár hónapja HPV-t diagnosztizáltak nálam, a 6-os, illetve a 11-es típust. Azonban ezt kezelték, és a szemölcseim elmúltak (aktív fertőzés elmúlt) . Isoprinosine-t továbbra is szedek, az orvos utasítása szerint. A konkrét kérdésem az lenne, hogy szexuális úton átadhattam-e a fertőzést? A párom kezdett észrevenni valami kiütést magán, viszont tudtommal már nem vagyok fertőző. Hogy van ez? Mi történhetett? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza HPV fertőzöttség témában

Kedves Kérdező! A HPV vírus mindaddig átfertőzhető amíg el nem tűnik a hámsejtekből, legtöbbször spontán. A szemölcsöket okozó fajták hajlamosak terjedni a szomszédos felületre és többszörös növekvő szemölcs csoport óvatosan szintén ecsetelendő Condyline oldattal. Mindig vigyázni kell, hogy ép hámterületre ne jusson az oldatból, mert erősen maró hatású.. Ezek jól ecsetelhetők és elmúlnak. A partneren is fejlődhet hasonló, szintén ecsetelendő óvatosan.Ezek a szemölcs vírusok nem azonos jelentőségűek mint a méhszáj hámjában fejlődhető úgynevezett magas kockázatú törzsek, melyek egy részéből idővel rosszindulatú hámfejlődés provokálódhat. Évi citológiai méhszáj szűrésre ezért kell járni. Egy vírus terjedhet nemi közvetítéssel is, de e nélkül is kialakulhat. A HPV védőoltás jelentősége éppen ezért nagy.

Kérdés: 2015. április 14., 14:49; Megválaszolva: 2015. április 15., 10:25
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció