Ureaplasma

Tisztelt doktor úr! Január elején szedtem össze valoszinuleg az ureaplasma baktériumot, amit a nőgyógyászom szabadsága végett a kezelőorvosom nem megfelelő kivizsgálás ellenére egy ugyancsak nem megfelelő antibiotikummal kezelt, de a csipos vizelés és fájdalom elmúlt. A héten megkaptam a nőgyógyászati leleteim, amely magas számban jelezte az ureaplasma baktériumot. Két napja kaptam rá Azitromycint, de a tünetek felerősödtek. A nőgyógyászom azt mondta nem tud jobbat, s hogy várjam ki, amíg letelik a hat napos kúra. Nagyon aggódom, hogy esetleg más fertőzést is elkaphattam, amire nem történt kivizsgálás és félek a szövődményketől is. Fehér folyásom van s a szeméremajkaim bevörösödtek, ami eddig nem volt. Csíp és rendkívül kellemetlen vizelési ingerem van. Tudom hogy a továbbiakban a felelősségteljesebb szexuális élet a megoldás. Most viszont csak azon aggódom, hogy egyáltalán ki lehet-e kezelni? s hogy van -e esetleg valamilyen gyógyszer ami még alkalmas a kezelésre, ha az azitromycin nem jelent megoldást, esetleg kezelhetem e teafa olajjal kulsőleg. Előre is köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Bakteriális hüvelyfertőzés témában

Kedves Kérdező! Szedje végig az Azitromycint, de vélhetően van egy gombás ráfertőződése is, ami antibiotikum mellett fellángolással a leírt kellemetlen tünetekért felelős. A húgyutak fertőzésére érdemes lenne egyetlen adag Monural port vízzel hígítva meginni de mindenképpen kéne a gomba ellen egy Mycosyst Gyno 150-es kapszulát szájon át bevenni. és 3 Gynoxin hüvelykúpot 3 napon át felhelyezni.Sajnos, ezek recept kötelesek. Visszaoltás elkerülése miatt a partner is ugyanígy kezelendő. A kúra végén a hüvelyből kiirtódott minden hasznos tejsav védőbaktérium, ezeket bármely recept nélkül kapható hüvelyi probiotikummal azonnal a kúpok után folytatólag vissza kéne telepíteni.Olvassa el a használati utasítást.

Kérdés: 2015. február 04., 18:40; Megválaszolva: 2015. február 06., 14:33
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?