Hiv fertőzés?

Tisztelt doktor Úr/Nő! 2014-ben együtt voltam egy lánnyal egy éjszakán óvszer nélkül.2 hétre rá beteg lettem. Mikor nyeltem nagyon fájt a fülem, sugárzott bele a fájdalom, mindkét oldalon, valamint a nyaki nyirokcsomóim is megnagyobbodtak, nem látszódtak, de ki lehetett tapintani őket, viszont azok nem fájtak egyáltalán.Egyig éjszaka vacsora után hánytam is.Étvágyam pedig kb 2 hétig egyáltalán nem volt.El mentem orvoshoz, aki azt mondta talán mononukleózis, vérképem viszont teljesen rendben volt.Lázam nem volt ez alatt. Minden elmúlt kb 1-2 hét alatt, közben szedtem gyulladáscsökkentőket, de nem tudom az segített e.Olyankor nem fájt a nyelés a fülemnél.Tehát ez mind elmúlt, de most, több mint fél évvel az után is tapintani tudom két oldalt a nyaki nyirokcsomóimat.Ez az egyetlen megmaradt tünet. (, valamint, hogy a betegség óta egyszerűen kevesebb levegőt kapok, talán ez is lehet a nyirokcsomó miatt? Tüdőröntgenen voltam, teljesen negatív lett, allergiateszten viszont a pázsitfűre pozitív lett.) A baj, hogy ez után volt olyan, hogy óvszer nélkül voltam lánnyal, mert úgy alakult az este. A társaság mindig normális volt, de egyszerűen szörnyű a lelkiismeretem.Kérem, írja le, mennyiben hasonlítanak ezek a hiv tüneteire, és hogy van e rá esély, Ön elképzelhetőnek tartja e.Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza HIV témában

Tisztelt Kérdező!

Panaszai hátterében nem valószínű a HIV fertőzés, más vírusfertőzésnek nagyobb esélye van. A fent leírt módon a vírus átvitelének esélye sem túl nagy.

Teljesen kizárni a betegséget szűrővizsgálattal lehet.

Tisztelettel:

Kérdés: 2015. január 18., 17:25; Megválaszolva: 2015. január 25., 08:59
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt
Covid vakcina