• MRSA fertőzés és köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A kerdesem, amire valaszt szeretnek kapni, az, hogy van e olyan hogy aktiv es passziv MRSA. Ugyanis en az USA-ban dolgozom egy idosotthonban, es van egy MRSA-s lakom, aki allitolag passziv MRSA-s beteg. Legalabbis a fonokom ezt mondja. Amugy a holgynek mindket vegtagjat levagtak, l mert sulyos diabeteses. En jcsak ugy vedekezem, hogy gumikesztyut huzok, nincs szajkendo es kopenycsere lehetosegem, az MRSA-s holgy allandoan kohog a levegobe, a szoba legterebe. Nincs semilyen levegotisztito elhelyezve. A kerdesem meg az lenne, hogy a / ha van ilyen/ hogy passziv MRSA-nal milyen elovigyazatossagra, vedekezesre van szuksegem? A kerdesemre a valasz nagyon fontos lenne szamomra. Valaszat elore is koszonom Udvozlettel Koncz Istvanne

        Dr. Szanyi Andrea válasza a MRSA fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Magyarul MRSA hordozónak hívjuk az Ön által passzívnak nevezett fertőzést.Ilyenkor nincsenek fertőzésre utaló tünetek, de egy vagy több testtájékról levett minta MRSA pozitív. A hordozó személy ilyenkor kezelendő, mupirocin (Bactroban) orrkenőccsel naponta háromszor, öt napon keresztül. A személyzet és a többi ápolt szűrése MRSA irányában fontos, mivel az MRSA fertőzés legjelentősebb forrása a hordozó vagy fertőzött beteg és az MRSA-t tünetmentesen hordozó egészségügyi személyzet. Nagyon fontos a megfelelő higiéne a fertőzés terjedésének megakadályozásában, így a gumikesztyű használata, a fertőtlenítő kézmosás. A szájmaszk használata csak akkor szükséges, ha a beteg köhög, köpetet ürít. Az MRSA-val fertőződött vagy hordozó ápoltat külön kórteremben, lehetőség szerint egyágyas, zuhanyozós, WC-vel ellátott kórteremben kell elhelyezni vagy lehetőség szerint otthonába küldeni. Ha az elkülönítés nem oldható meg, akkor vele egy szobába nyílt sebbel, katéterrel, tracheostomával rendelkező beteget nem lehet fektetni.


        Dr. Szanyi Andrea

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2013. február 17., 01:37; Megválaszolva: 2013. február 23., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Ablakot takarítottam ma délután, gumikesztyű nélkül és eléggé madár ürülékes volt az ablak. Mikor befejeztem, akkor vettem észre, hogy van egy vágás a kezemen, amit kb. 24 órával a takarítás előtt szereztem, csak...
        Tisztelt Doktor Nő! Nemrég HIV1,2 antitest HIV1 antigén (CMIA Abott) tesztet csináltattam vérből. Az eredmény negatív lett. A vért nem-natív csőbe vették le (nem emlékszem, hogy milyen színű volt a kupak de nem-natív), és vérsavóból...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos