calici vírus

Tisztelt doktor úr/nő! Az utóbbi két hétben családunkban hányással, hasmenéssel járó vírus fertőz. Előző héten bátyám, majd később én is elkaptam, és sajnos a család többi tagján is végigmegy a vírus. Szerencsére 1-2 nap alatt mindenki panaszmentessé válik. Ön szerint a már kigyógyult személy visszafertőződhet a vírussal, vagy ettől nem kell tartanunk? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Szanyi Andrea válasza hányás témában

Kedves Kérdező!

Az átvészelt calicivírus fertőzéssel szemben rövid ideig tartó immunitás alakul ki, így a betegséget átvészelt személy újra fertőződhet, másrészt a vírusnak újabb változatai jelennek meg és ezzel szemben nem áll fenn immunitás.

Kérdés: 2013. január 12., 11:02 ;Megválaszolva: 2013. január 15., 19:33
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
3-4 hete nagyon beteg... most eppen...
3-4 hete csak egy megfazasos tunettel kezdodott...eppen karacsonyoztam majd a szilvesztert toltottem tavol...volt egy hideg ejjel amit egy uszodaban toltottem...
Kaphattam e hányást, hasmenést...
Egy hónapja húgyúti fertőzéssel és hüvelygyulladással kezeltek. Kiderült a páromnál Coli baktériumot diagnosztizáltak amire 10 napig augmentint...
Covid19 védettség
HIV fertőzés kockázata
Veszettség